«Μόνο με αλλαγή πολιτικής θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε μέσα στην ευρωζώνη» τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του και χαρακτήρισε «ανόητη κινδυνολογία» την απόψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή.
Αυτό είπε ο κ.Τσίπρας μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΪ τονίζοντας ότι η κινδυνολογία «εξυπηρετεί μόνο τους κερδοσκόπους και αποσταθεροποιεί την οικονομία»
Για τη δανειακή σύμβαση είπε οτι είναι ανάγκη να την αναθεωρήσουμε και να την επαναδιαπραγματευτούμε ενώ σε ο,τι αφορά το Μνημόνιο τόνισε ότι το ακυρώνει ο λαός με την ψήφο του και «τώρα ήρθε η ώρα της πολιτικής διαπραγμάτευσης». Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά χωρίς να διαλύει τους μικρομεσαίους και τους ανέργους, καθώς στόχος του είναι η ανάπτυξη.
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως τα χρήματα του παίρνει η Ελλάδα δεν πρέπει να πηγαίνουν πλέον μόνο στους τόκους και τις τράπεζες, αλλά στην ανάπτυξη. Επισήμανε δε πως δεν είπε ποτέ ότι ο δρόμος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Θα είναι δύσκολος αλλά με προοπτική. «Το μνημόνιο στις 18 Ιουνίου δε θα υπάρχει», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, οι αγορές θα ψάχνουν τον επόμενο και ανέφερε χαρακτηριστικά «εγώ προεξοφλώ ότι δεν πρόκειται (η ΕΕ) να μας πει φύγετε και δε σας δίνουμε δεκάρα». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι αν μας πουν κάτι τέτοιο «θα είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο δρόμους». Ο ένας θα είναι να μην πληρώνουμε τις κοινωνικές ανάγκες του κράτους (μισθούς, συντάξεις, νοσοκομεία κτλ) και ο άλλος να μην πληρώνουμε τους πιστωτές. Όπως είπε, αν συμβεί αυτό «θα αναγκαστούμε να αναστείλουμε τις πληρωμές στους πιστωτές».
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει όλες τις αλλαγές στα εργασιακά, θα στηρίξει τους αδύναμους και όσους επλήγησαν από το κούρεμα του χρέους, ενώ επισήμανε ότι όσοι βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό θα πρέπει πρώτα να έχουν πληρώσει τους φόρους τους και να έχει ελεγχθεί το πόθεν εσχες. Σημείωσε ότι πρέπει να αποκτήσουμε περιουσιολόγιο και να φορολογείται ο καθένας ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα.