Σενάριο επαναδιαπραγμάτευσης τριών σημείων ετοιμάζει η Τρόικα - iefimerida.gr

Σενάριο επαναδιαπραγμάτευσης τριών σημείων ετοιμάζει η Τρόικα

επαναδιαπραγμάτευση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά τη σκληρή πολιτική γραμμή που έχει χαράξει η Τρόικα σε σχέση με τη δανειακή σύμβαση, όλα δείχνουν πως οι δανειστές μας επεξεργάζονται ήδη σενάρια αναδιαπραγμάτευσης.

Επισήμως η Τρόικα έχει ανακοινώσει πως δεν πρόκειται να έρθει στην Αθήνα πριν τις εκλογές και το σχηματισμό κυβέρνησης, ωστόσο φαίνεται πως κατά τη διάρκεια των διεργασιών για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, αξιωματούχοι είχαν διαμηνύσει στην Αθήνα πως υπάρχει έτοιμο σχέδιο για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου το οποίο θα περιλαμβάνει τρεις άξονες:

  • Τη χρονική μετατόπιση όλων των υποχρεώσεων της Ελλάδας και της εκπλήρωσης των στόχων για ένα χρόνο
  • Την καταβολή του συνόλου της δανειακής βοήθειας (14,1 δισ. ευρώ) ως τον Σεπτέμβριο, προκειμένουν αν αποκατασταθεί άμεσα η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας
  • Το νέο πρόγραμμα θα δίνει έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές και θα «παγώνει» κάθε μέτρο αύξησης της φορολογίας και της περικοπής μισθών και συντάξεων
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ