Ξεκινά η "μάχη της Κρήτης" για την Ντόρα - iefimerida.gr

Ξεκινά η "μάχη της Κρήτης" για την Ντόρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλες προσδοκίες ενόψει του 5ου προσυνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας που θα γίνει την Κυριακή στο Ηράκλειο της Κρήτης έχουν οι στενοί συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη.Ο χώρος που επελέγη είναι μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα στον Λιμένα Χερσονήσου και βασικά θέματα θα είναι τουρισμός-ανταγωνιστικότητα- ενέργεια αλλά και τα γενικότερα αναπτυξιακά ζητήματα του νησιού.

Μέσα στο γενικότερο αρνητικό κλίμα για τη Δημοκρατική Συμμαχία -όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις-μια μαζική και πολυπληθής διαδικασία στην Κρήτη θα αποτελέσει τονωτική ένεση για την Ντόρα ενόψει και του Ιδρυτικού Συνεδρίου που θα γίνει τέλος του μήνα στο ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και η αισιοδοξία διάχυτη, καθώς είναι δεδομένο το μεγάλο ποσοστό που συγκεντρώνει η Δημοκρατική Συμμαχία στην Κρήτη. Υπενθυμίζεται ότι στις περιφερειακές εκλογές πριν από έξι μήνες, ο εκλεκτός της Ντόρας Δ. Γιαννουλάκης είχε συγκεντρώσεις 58.000 ψήφους και ποσοστό 17, 5% έναντι 49.000 ψήφων του Γ. Πλακιωτάκη που είχε το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ντόρα θα πάει από το Σάββατο στην Κρήτη -και συγκεκριμένα στο Λασίθι όπου θα περιοδεύσει- και το επόμενο πρωί θα ανοίξει τις εργασίες του προσυνεδρίου.

Πάντως η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας φροντίζει να διατηρεί και τι ευρωπαϊκές επαφές της. Έτσι, από χθες πραγματοποιεί ταξίδι-«αστραπή» στο Λουξεμβούργο για να πάρει μέρος στις εργασίες του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Η Ντόρα μίλησε χθες βράδυ με θέμα « Η Ελληνική κρίση και η πολιτική κατάσταση» και σήμερα συναντάται με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιουνγκέρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ