Φέκτερ: Μία ελληνική χρεοκοπία θα μας βρει πλέον καλύτερα προετοιμασμένους - iefimerida.gr

Φέκτερ: Μία ελληνική χρεοκοπία θα μας βρει πλέον καλύτερα προετοιμασμένους

Φέκτερ: Είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για μία ελληνική χρεοκοπία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως πολύ ακριβή εξέλιξη για όλη την Ευρωζώνη αποκαλεί το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ.

Η Αυστριακή υπουργός σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ» είπε χαρακτηριστικά πως «φθηνό δεν είναι πλέον τίποτε σε αυτή την κρίση του ευρώ, ούτε μια παραμονή, ούτε μια αποπομπή των Ελλήνων».

Στην συνέχεια σημείωσε ότι «μια έξοδος σίγουρα δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση και από οικονομική άποψη, αλλά αυτό θα πρέπει να το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Έλληνες» ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως θέλει μία Ευρωζώνη με την Ελλάδα εντός, η οποία όμως θα τηρεί όλους τους όρους που έχει αποδεχθεί και θα κάνει όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Η Μαρία Φέκτερ, βρίσκεται στο Λονδίνο, προκειμένου να προεδρεύσει της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, και στην ομιλία της τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας εν συγκρίσει με πριν από μερικά χρόνια και πως οι τράπεζες είναι σε καλύτερη θέση, ενώ υπήρξε ήδη διαγραφή χρέους και ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης λειτουργεί νωρίτερα απ΄ ό,τι σχεδιαζόταν.

Τέλος ανάφερε πως ενώ πριν από μερικά χρόνια, το «ελληνικό δράμα» ήταν κάτι το πρωτόγνωρο, σήμερα πολλοί έχουν εξοικειωθεί, ενώ καταλήγοντας τόνισε πως η ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία, θα έπληττε και τις ιταλικές τράπεζες. Από την άλλη, συμπλήρωσε οι ελληνικές τράπεζες είναι θύματα αυτήν την στιγμή της φυγής κεφαλαίων και καταθέσεων προς αυτές του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ