Καμία μετακίνηση οργανωμένων οπαδών και διακοπή αγώνων αποφάσισε η Super League - iefimerida.gr

Καμία μετακίνηση οργανωμένων οπαδών και διακοπή αγώνων αποφάσισε η Super League

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καμία μετακίνηση οργανωμένων οπαδών και διακοπή αγώνων αποφάσισε η διοργανώτρια αρχή, σε εφαρμογή προτάσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. H Super League αναγκάστηκε να πάρει αυτή την απόφαση μετά από πιέσεις που δέχθηκε από την κυβέρνηση και υπό το φόβο ματαίωσης των play off.

Νωρίτερα, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος είχε επισημάνει ότι "οι αγώνες των play off θα γίνουν, εφόσον όλοι οι εμπλεκόμενοι εγγυηθούν για την ομαλή διεξαγωγή τους. Αν δεν το κάνουν, η Πολιτεία θα τους αναβάλει. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους ματαιώσουμε, αλλά ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει τίποτα...", τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού".

Ο Παύλος Γερουλάνος είχε δηλώσει πως ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος της Αστυνομίας. "Τις εγγυήσεις θα τις κρίνει η Αστυνομία. Ας κάνουν τα ματς και κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό που θέλουμε είναι, απόλυτη ευθυγράμμιση με τις ποινές της UEFA. Περιμένουμε τη Γ.Σ. της ΕΠΟ. Είναι η τελευταία τους ευκαιρία! Αν δεν πάρουμε αυτά που θέλουμε, τέρμα το δημόσιο χρήμα και τα δημόσια γήπεδα για το ποδόσφαιρο", πρόσθεσε.

Τελικά οι ομάδες έδωσαν τις απαραίτητες εγγυήσεις σε εφαρμογή των προτάσεων της Αστυνομίας, η οποία είχε επιφυλάξεις για δύο ημερομηνίες.

Την 11η Μαϊου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και την 15η Μαϊου, ημέρα διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου στο μπάσκετ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Εξάλλου, αποφασίστηκε να δοθεί περιθώριο-τελεσίγραφο στην ΕΠΟ και στη Super League, για ν' αποφασίσουν από κοινού ποια θα είναι τα συγκεκριμένα βήματα για την κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αν δεν ληφθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα κατά της διαφθοράς και της βίας, τότε η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει τη «στρόφιγγα» της χρηματοδότησης των ΠΑΕ.

Η σύσκεψη που έγινε στη Βουλή, υπό την παρουσία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ήταν ευρείας κλίμακας, καθώς συμμετείχαν και ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης.

Επίσης, παρόντες ήταν ο υφυπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα την τηλεόραση, Τηλέμαχος Χυτήρης, ο υφυπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Κουσελάς και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιάννης Σπανουδάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ