Σούλτς: «Θα πάρω πρωτοβουλίες υπέρ της Ελλάδας στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής» - iefimerida.gr

Σούλτς: «Θα πάρω πρωτοβουλίες υπέρ της Ελλάδας στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής»

Μάρτιν Σουλτς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς είχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ενώ προανήγγειλε ισχυρές πρωτοβουλίες υπέρ της Ελλάδας στην επόμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τσίπρας: το ευρώ δεν έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε την άποψη ότι η κινδυνολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ αναπαράγεται από πολιτικές δυνάμεις που παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά και από κερδοσκόπους.

Ο κ. Τσίπρας δε δίστασε πετάξει το γάντι στον κ. Σουλτς, λέγοντας πως «η ευρωζώνη δεν έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές» και πως «όλα τα μέλη της ευρωζώνης είναι ισότιμα μέλη και θα πρέπει από κοινού να εργαστούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια κρίση που έχει πανευρωπαϊκές διαστάσεις».

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείσε πως «το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι μια ελληνική ιδιαιτερότητα, αλλά εντάσσεται μέσα στο συνολικό ευρωπαϊκό πλαίσιο, συνεπώς η κρίση είναι ευρωπαϊκή και όχι ελληνική».

Βενιζέλος: Η δανειακή σύμβαση είναι γήπεδο διαρκούς διαπραγμάτευσης

«Η δανειακή σύμβαση και γενικότερα το ευρωπαϊκό πλαίσιο είναι κάτι το δυναμικό, είναι ένα γήπεδο διαρκούς διαπραγμάτευσης», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σουλτς.

«Ξέρουμε να κάνουμε τη διαπραγμάτευση αυτή, έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το σχέδιο αυτό οδηγεί στο να κρατήσουμε όλα τα θετικά της δανειακής σύμβασης και βεβαίως να ανατρέψουμε τα αρνητικά, ανατρέποντας την ύφεση και ανακόπτοντας την ανεργία», διαβεβαίωσε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε πως οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη και της ενίσχυση της απασχόλησης είναι συγκεκριμένες.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύθηκε να αποστείλει στον κ. Σουλτς όλα τα έγγραφα που έχει απευθύνει στον κ. Μπαρόζο και τους άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς, με τη πολύ συγκεκριμένη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το τι πρέπει να γίνει.

«Όχι λόγια, αλλά συγκεκριμένες, οργανωμένες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις, για τον άνεργο, για την ανάπτυξη, για την εθνική οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ετοιμάζεται μάλιστα, όπως είπε, να παρέμβει στην επόμενη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 23 Μαΐου και να παρουσιάσει πολλές σημαντικές ιδέες για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Από την πλευρά του ο κ. Σουλτς ανέφερε ότι «όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση γνωρίζουν το τεράστιο επίτευγμα, την υπηρεσία που προσέφερε το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε επίσης ότι το κόμμα ανέλαβε τις ευθύνες του. Αυτό εκτός Ελλάδος όλοι το γνωρίζουν και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το επισημάνω», πρόσθεσε.

Κουβέλης: Επιτακτική ανάγκη μια προοδευτική κυβέρνηση

Την ανάγκη μια προοδευτικής κυβέρνησης με συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο, επεσήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών κρατών και τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης αποφασίζουν και μιλούν για την Ελλάδα, χωρίς την Ελλάδα ενώ επισήμανε τη δραματική απουσία ενός αναπτυξιακού πακέτου για την Ελλάδα

«Η κατάσταση αυτή τροφοδοτεί την ανεργία που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να είναι απόντες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Από την πλευρά του ο κ. Σουλτς εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία του για την κατάσταση στην χώρα και δεσμεύτηκε να βοηθήσει από τη θεσμική του θέση για την προοπτική ανάπτυξης και την ύπαρξη μέτρων για τη στήριξη των νέων ανέργων στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ