Παραμένουν τα αγκάθια στο Μεσοπρόθεσμο - iefimerida.gr

Παραμένουν τα αγκάθια στο Μεσοπρόθεσμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά τις μαραθώνιες συσκέψεις που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με υπουργούς, κορυφαία στελέχη και συμβούλους του για την κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Σχεδίου δεν προέκυψε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς όπως φαίνεται πως μόνο εύκολο δεν είναι να καμφθούν οι αντιδράσεις κάποιων υπουργών.

Υπενθυμίζεται πως στον αρχικό προγραμματισμό περικοπών ανά υπουργείο, συμφωνήθηκε να περικοπούν περί τα 8 δις, στη συνέχεια όμως μετά από ενστάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, το ψαλίδισμα έπεσε στα 7 δις ευρώ.

Μπορεί στο δημοσιονομικό σχεδιασμό των "ευαίσθητων" υπουργείων, η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει προβλήματα, ο Γιώργος Παπανδρέου πάντως, παρά τις ενστάσεις της Τίνας Μπιρμπίλη και του Δημήτρη Ρέππα, έχει ήδη αποφασίσει να εκχωρηθεί το 17% της ΔΕΗ.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα είναι αποφασισμένος να εκπονήσει ένα σοβαρό πρόγραμμα, με το οποίο θα πείσει τους δανειστές μας ότι η χώρα θα τα καταφέρει. Μία τέτοια κίνηση θα επιτρέψει στον ίδιο να πάει στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου και να διαπραγματευτεί κάτω από διαφορετικές συνθήκες.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία για την ψήφιση του προγράμματος, φέρεται να δηλώνει όμως ότι όποιος το καταψηφίσει θα πρέπει να αναλάβει και τις ευθύνες του, αφήνοντας και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ