Σουλτς σε Παπούλια:Να βοηθήσουμε θέλουμε, όχι να σας υποδουλώσουμε - iefimerida.gr

Σουλτς σε Παπούλια:Να βοηθήσουμε θέλουμε, όχι να σας υποδουλώσουμε

προέδρος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελπιδοφόρα και αισιόδοξα μηνύματα άφησε η συνάντηση για το μέλλον της Ελλάδας του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για το μέλλον της Ελλάδας.Ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς εξέφρασε την ελπίδα ότι στις προσεχείς εκλογές οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα θα καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

«Μπαίνουμε σε μία νέα φάση. Δεν μπορέσαμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, αλλά ξέρετε και από κόμματα και ξέρετε τι δυσκολίες υπάρχουν. Πηγαίνουμε για εκλογές και ελπίζω αυτή τη φορά να καταφέρουμε ό,τι δεν μπορέσαμε από τις πρώτες εκλογές να καταφέρουμε» ανέφερε ο κ. Παπούλιας εισπράττοντας την κατανόηση του κ. Σούλτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από την πλευρά του, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την έλλειψη διαλόγου ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων και την Ελλάδα.

«Θλίβομαι που γίνεται πάρα πολύς λόγος για την Ελλάδα, αλλά ποτέ με τους Έλληνες. Ξέρετε πολύ καλά, κύριε Πρόεδρε, ότι κατά τη δική μου άποψη η Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι μία ανώνυμη δύναμη. Γίνεται λόγος για την Τρόικα. Σ' εμένα όμως δεν αρέσει αυτό. Μόνον έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι δεν θέλουμε να υποδουλώσουμε την Ελλάδα, αλλά ακριβώς να τη βοηθήσουμε» είπε ο Γερμανός σοσιαλδημοκρατης πολιτικός.

Ο κ.Σουλτς συνάντησε τον προέδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στις 11:15 και στη συνέχεια με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων και φορέων καθώς και με νέους μαθητές και σπουδαστές. Επίσης, στις 5 το απόγευμα θα μιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ