Με άγριο καυγά ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος - iefimerida.gr

Με άγριο καυγά ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος

Με άγριο καυγά ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τακτική της πόλωσης επιλέγουν τα κόμματα στην έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου. Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους συγκρούστηκαν οι αρχηγοί της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ προσδοκώντας αύξηση των ποσοστών τους και επικράτηση στο μετεκλογικό σκηνικό.

Με πρωτοφανή σφοδρότητα επιτέθηκε πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι οδηγεί τη χώρα εκτός της Ευρωζώνης. «Επιδιώκουν να βγούμε από το ευρώ και στις δέκα μέρες που μεσολάβησαν μετά τις εκλογές έδειξαν ήδη το πραγματικό τους πρόσωπο», είπε, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχουν σχέδιο» και «δημιουργούν ανησυχία στους πολίτες, πότε με τις καταθέσεις που θέλουν να τους βάλουν χέρι, πότε με τις επενδύσεις που είναι μαθημένοι να τις διώχνουν, πότε για τις επιχειρήσεις που τις θεωρούν ιδεολογικά αντιπάλους και που θέλουν να τις φορολογήσουν κι άλλο, δηλαδή να τις κλείσουν, και πότε για τη διάλυση της αστυνομίας που ακόμα και αυτή προτείνουν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αλαζονεία, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε απίστευτη σύγχυση. «Απέκτησαν ξαφνικά δύναμη και τρόμαξαν. Τρόμαξαν από την ευθύνη μιας διακυβέρνησης» είπε, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του.

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους απάντησε ο κ. Τσίπρας. Επιχειρώντας να φθείρει το κεντροδεξιό μέτωπο που χτίζει ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι «ο Σαμαράς πρωτοστατεί στις τελευταίες μάχες ενός παλαιοκομματικού συστήματος που καταρρέει. Αποδεικνύει όμως την πλήρη αναξιοπιστία του παλαιού κομματικού κόσμου, όταν κάνει πως δεν θυμάται τη νωπή υπογραφή του στις επιταγές Μέρκελ-Λαγκάρντ».

Επεσήμανε επίσης ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν κινδυνεύει από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τις χρεοκοπημένες πολιτικές του Μνημονίου και εξήγησε ότι τα συμφέροντα προσπαθούν να συκοφαντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να τρομοκρατήσουν τον λαό.

Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας με τη σειρά του στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε μέτωπο με την δεξιά, με όλες τις εκδοχές της ακροδεξιάς και με τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα που εμφανίζεται ως αριστερά. Τόνισε, επίσης, ότι «δεν είναι κεντροαριστερό το παιχνίδι με τη φωτιά» και είπε ότι κάποιοι ζουν «τον οίστρο μιας κομματικής επιτυχίας». Χαρακτήρισε επικίνδυνο «στο όνομα μιας απεξάρτησης από τη δανειακή σύμβαση να κάνουμε τη χώρα ζήτουλα επί δεκαετίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ