Επιφυλάξεις του ΕΒΕΑ για το κυβερνητικό πρόγραμμα φοροδιαφυγής - iefimerida.gr

Επιφυλάξεις του ΕΒΕΑ για το κυβερνητικό πρόγραμμα φοροδιαφυγής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις ενστάσεις του όσον αφορά την επιτυχία του νέου κυβερνητικού σχεδίου για την πάταξη της φοροδιαφυγής εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, δίνοντας στην δημοσιότητα τις σχετικές θέσεις του Επιμελητηρίου. Όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος το πακέτο μέτρων κατά της φοροδιαφυγής που ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο του τριετούς Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος, είναι κυρίως ένα «πακέτο» με ήδη νομοθετημένες διατάξεις.

«Η παρουσίαση ως νέων μέτρων, μέτρων που έχουν νομοθετηθεί πριν από 12 μήνες και για τα οποία δεν έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις, δεν είναι δυνατόν να πείσουν κανένα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διερωτάται παράλληλα εάν θα πετύχει στους υπόλοιπους επτά μήνες «αυτή η βελτίωση των ελεγκτικών δραστηριοτήτων που δεν έχει καταφέρει το Υπουργείο να επιτύχει μέσα στους προηγούμενους 18 μήνες» καθώς και «πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένει ακόμη η κοινωνία για να δει την εξαγγελία για παραδειγματική τιμωρία φοροφυγάδων, να γίνεται πραγματικότητα».

Οσον αφορά τις εξαγγελθείσες διασταυρώσεις των στοιχείων των φορολογούμενων και τις σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία του φοροελεγκτικού μηχανισμού, το ΕΒΕΑ τονίζει ότι αυτές είναι θετικές, αρκεί, όπως υποστηρίζει «να μην τις ακούσουμε ξανά μετά από 10 - 12 μήνες».

Επισημαίνει τέλος ότι η παραγωγή φορολογικών νομοσχεδίων και η μάχη κατά της φοροδιαφυγής θα πρέπει να σταματήσει να αποτελεί επικοινωνιακό και μόνο όπλο, αφού, όπως σημειώνει η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει με επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ