Κουτρουμάνης: Η Τρόικα υποβάθμισε το επίπεδο ζωής των Ελλήνων - iefimerida.gr

Κουτρουμάνης: Η Τρόικα υποβάθμισε το επίπεδο ζωής των Ελλήνων

Κουτρουμάνης: Η Τροίκα με τις απαιτήσεις υποβάθμισε το επίπεδο ζωής των Ελλήνων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πικραμένος εμφανίστηκε ο Γιώργος Κουτρουμάνης κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τον Αντώνη Ρουπακιώτη, τονίζοντας πως οι απαιτήσεις της Τρόικα κατά την διάρκεια της θητείας του ήταν υπερβολικές.

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης είπε πως η Τρόικα με την πολιτική της και τις απαιτήσεις της υποβάθμισε το επίπεδο ζωής πολλών Ελλήνων.

«Δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα σε μια χώρα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», είπε ο κ. Κουτρουμάνης, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τα χρόνια που υπηρέτησε στην θέση του υπουργού Εργασίας, ως «πέτρινα», ενώ συνέχισε λέγοντας πως κινήθηκε ανάμεσα σε δυο συμπληγάδες που ήταν από την μία οι απαιτήσεις των δανειστών και από την άλλη η πραγματική κατάσταση της οικονομίας.

Στην συνέχεια ο απερχόμενος υπουργός υπεραμύνθηκε όλα όσα έκανε κατά την διάρκεια της θητείας του αναφερόμενος ιδιαιτέρως στα μέτρα που ελήφθησαν για την ανάσχεση της ανεργίας και την προστασία του ασφαλιστικού συστήματος. Στην συνέχεια τόνισε ότι, έπειτα από διαπραγμάτευση με τους δανειστές, δεν αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας από τα 65 στα 67, και δεν καταργήθηκε η σύνταξη λόγω θανάτου για ηλικίες μικρότερες από τα 65 χρόνια.

Καταλήγοντας ο Γιώργος Κουτρουμάνης είπε πως δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση των εισπρακτικών μηχανισμών ως τις εκλογές «ώστε να μη δημιουργηθούν δυσμενέστερες συνθήκες» και τόνισε ότι δεν χωρούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες, καθώς οι πολίτες θα κρίνουν και «η ώρα της αλήθειας, μας αφορά όλους».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Ρουπακιώτης αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του είπε «αναλαμβάνω ως υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας σε μια κρίσιμη στιγμή για την κοινωνία η οποία δοκιμάζεται», ενώ διαβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν θα ληφθούν μέτρα που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τους δικαιούχους των κοινωνικών επιδομάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ