Οργάνωνε ταξίδια και εκδρομές μέσω διαδικτύου τα οποία δεν γίνονταν ποτέ - iefimerida.gr

Οργάνωνε ταξίδια και εκδρομές μέσω διαδικτύου τα οποία δεν γίνονταν ποτέ

Οργάνωνε ταξίδια και εκδρομές μέσω διαδικτύου τα οποία δεν γίνονταν ποτέ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσε ένας 29χρονος άνδρας ο οποίος είχε εξαπατήσει δεκάδες πολίτες μέσω διαδικτύου αποσπώντας τους χρηματικά ποσά.

Πρόκειται για έναν 29χρονο Έλληνα ιδιοκτήτη ταξιδιωτικού γραφείου, ο οποίος μέσω οργανωμένων πακέτων ταξιδιών που διαφήμιζε σε διάφορα «προφίλ» της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, εξαπατούσε πολίτες εισπράττοντας χρήματα από αυτούς, για την δήθεν διοργάνωση και πραγματοποίησή τους.

Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του δράστη μετά από σωρεία καταγγελιών από πολίτες οι οποίοι δήλωσαν πως είχαν πληρώσει για ταξίδια τα οποία διοργανώνονταν μέσω του ταξιδιωτικού γραφείου του 29χρονου και ακυρώνονταν όμως ή μεταβαλλόταν η ημερομηνία πραγματοποίησης τους χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή τους. Σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι εκδόσεις των εισιτηρίων ή οι κρατήσεις στα αντίστοιχα ξενοδοχειακά καταλύματα δεν πραγματοποιούνταν, ενώ σε κάποιες άλλες, οι ίδιοι είχαν παρατηρήσει υπερχρεώσεις των πιστωτικών τους καρτών.

Τελικά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Οικονομική Αστυνομία εντόπισε τα προφίλ του στο Facebook και έφτασε στο συμπέρασμα πως αυτός είναι και ο οργανωτής των δήθεν ταξιδιωτικών πακέτων.

Τελικά έγινε έρευνα στο σπίτι του στην Θεσσαλονίκη και εντοπίστηκαν ένας σκληρός δίσκος, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας υπολογιστής αφής (tablet).

Η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αλλά δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης των όρων του αυτοφώρου.

Στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Αστυνομίας παρακαλούνται οι πολίτες «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές που πραγματοποιούν μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα να ελέγχουν την εγκυρότητα των ιστοσελίδων, μέσω των οποίων πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές ή κρατήσεις, καθώς να επιλέγουν μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες. Επίσης συστήνεται, για την ασφάλεια των διαδικτυακών αγορών, η χρησιμοποίηση προπληρωμένων καρτών, ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ