Ποιες είναι οι πιο επιτυχημένες και πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Ποιες είναι οι πιο επιτυχημένες και πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Ποιες είναι οι πιο επιτυχημένες και πιο κερδοφορες επιχειρήσεις στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμπορικές είναι οι περισσότερες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο TOP 500 των εταιρειών βάσει κύκλου εργασιών σύμφωνα με την κλαδική ανάλυση της «Direction Business Reports» για το 2010.

Στην λίστα αυτή περιλαμβάνονται και οι 100 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις για το 2012. Τα στοιχεία, όπως προέκυψαν από την επιχειρηματική έκδοση, είναι τα εξής:

TOP 500

Εμπόριο 40,80%, Υπηρεσίες 31,80%, Βιομηχανία 27,40%

Οι εμπορικές επιχειρήσεις ανήλθαν σε 204, που αντιπροσώπευαν ποσοστό 40,80%. Στον κλάδο των υπηρεσιών βρέθηκαν 159 εταιρείες, δηλαδή ποσοστό 31,80% και ο τομέας της βιομηχανίας αντιπροσωπεύθηκε στη λίστα από 137 επιχειρήσεις, με ποσοστό 27,40%.

TOP 100

Υπηρεσίες 57% - Βιομηχανία 24% - Εμπόριο 19%

Ο κλάδος των υπηρεσιών κατέκτησε την πρώτη θέση, από πλευράς αριθμού επιχειρήσεων, που συμπεριλήφθησαν στις 100 πιο κερδοφόρες εταιρείες, το 2010, με βάση τα κέρδη προ φόρων. Ακολούθησε η βιομηχανία και, στη συνέχεια, το εμπόριο.

Στην κορυφή της επιχειρηματικής σκηνής της χώρας, το 2010, με βάση τα κέρδη προ φόρων, συγκαταλέγονται εταιρείες από τους κλάδους των τυχερών παιχνιδιών (ΟΠΑΠ), της ενέργειας (ΔΕΗ), των τηλεπικοινωνιών (Cosmote), των τραπεζών (Κύπρου) και των διυλιστηρίων (Ελληνικά Πετρέλαια).

Η πρώτη θυγατρική-πολυεθνικής, με την καλύτερη επίδοση, το 2010, ήταν η Sara Lee Holdings. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων πάντως παρουσίασε μείωση της κερδοφορίας της, καθώς, το 2010, ήταν η 2η χρόνια ύφεσης, που πλήττει την ελληνική οικονομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ