Γαλλικό «χαστούκι» στο Βερολίνο για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο - iefimerida.gr

Γαλλικό «χαστούκι» στο Βερολίνο για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο

Βερολίνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για αλλαγή πορείας της Ευρώπης έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος κατά την ανάληψη των καθηκόντων σημείωσε πως η Ένωση πρέπει να επαναπροσανατολισθεί προς πολιτικές οικονομικής ανάπτυξης και προώθησης της απασχόλησης.

Ωστόσο δεν έλειψε το «χαστούκι» προς το Βερολίνο, αφού ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε ότι η Γαλλία δεν θα επικυρώσει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Δημοσιονομικής Πειθαρχίας, το οποίο έχει υπογράψει ο Νικολά Σαρκοζί, εάν δεν συμπληρωθεί από ένα κεφάλαιο για την οικονομική ανάπτυξη.

«Αυτό που ειπώθηκε με σαφή τρόπο είναι ότι το σύμφωνο δεν θα επικυρωθεί υπό τη μορφή που έχει και ότι χρειάζεται η συμπλήρωσή του με ένα κεφάλαιο για την ανάπτυξη, με μία στρατηγική για την ανάπτυξη», δήλωσε ο νέος «τσάρος» της Γαλλικής οικονομίας ο οποίος όμως κήρυξε τον πόλεμο κατά του δημοσίου χρέους το οποίο χαρακτήρισε ως «εχθρό της Γαλλίας».

«Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε μόνοι μας», είπε ο κ. Μοσκοβισί ο οποίος προέταξε την ανάγκη όλοι οι εταίροι να συνεργασθούν σεβόμενοι τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Στον πυρήνα του έργου που πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, ο κ. Μοσκοβισί έθεσε όπως ήταν αναμενόμενο την ελληνική κρίση και την ανακούφιση της ευρωζώνης. «Αυτή η διάσταση θα είναι στην καρδιά του έργου μου ως υπουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ