Κάμερον: Οι Ευρωπαίοι συνεννοηθείτε γιατί η Ελλάδα είναι στο χείλος του γκρεμού - iefimerida.gr

Κάμερον: Οι Ευρωπαίοι συνεννοηθείτε γιατί η Ελλάδα είναι στο χείλος του γκρεμού

Κάμερον: Οι Ευρωπαίοι συνεννοηθείτε γιατί η Ελλάδα είναι στο χείλος του γκρεμού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προειδοποίηση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες της Ευρωζώνης απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, καλώντας τους να «συνεννοηθούν γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού».

Ο Βρετανός ηγέτης μίλησε σε επικεφαλής επιχειρήσεων στο Μάντσεστερ και τόνισε πως στους επόμενους μήνες κρίνεται το μέλλον του ίδιου του ευρώ. «Οι ηγέτες πρέπει να συνεννοηθούν ή να αντιμετωπίσουν μια πιθανή κατάρρευση» είπε.

«Γνωρίζω καλά ότι οι χώρες της ευρωζώνης μπορεί να μην απολαμβάνουν τις συμβουλές των χωρών που δεν ανήκουν σε αυτή, κυρίως χωρών όπως η Βρετανία, οι οποίες έχουν και αυτές προβλήματα χρέους και δυσκολίες. Όμως αυτό μας αφορά όλους» σημείωσε.

Στην συνέχεια ο Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε πως θα έπρεπε να διερευνηθούν νέοι δρόμοι οι οποίοι θα οδηγήσουν τις χώρες της ζώνης του ευρώ σε έναν νέο δρόμο ανάπτυξης. Ο Βρετανός πρωθυπουργός έφερε μάλιστα το παράδειγμα των «αναπτυξιακών ομολόγων» του νέου προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ ο οποίος είναι και υποστηρικτής των δανείων που προέρχονται από από ευρωπαϊκά κονδύλια και σκοπό έχουν να χρηματοδοτήσουν μεγάλα έργα υποδομής.

Από την άλλη, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μέρβιν Κινγκ δήλωσε πως η Ευρωζώνη «βρίσκεται στα πρόθυρα του κατακερματισμού της χωρίς να διαγράφεται καμία σαφής λύση» και αυτή η κρίση συνιστά «τον μεγαλύτερο κίνδυνο» για την ίδια την βρετανική οικονομία και την ανάκαμψή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ