Έκκληση από τουριστικούς πράκτορες: Πείστε τους ότι δεν γυρνάμε στη δραχμή - iefimerida.gr

Έκκληση από τουριστικούς πράκτορες: Πείστε τους ότι δεν γυρνάμε στη δραχμή

Τουριστικοί πράκτορες: Βγείτε να πείτε ότι στην Ελλάδα δεν επικρατεί χάος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο κλίμα παραπληροφόρησης και κινδυνολογίας που επικρατεί στα ΜΜΕ όλου του κόσμου σχετικά με την κατάσταση της Ελλάδας, αναφέρονται οι τουριστικοί πράκτορες σε επιστολή τους προς τους πολιτικούς αρχηγούς ζητώντας να βγουν μπροστά και να διαβεβαιώσουν ότι στη χώρα δεν επικρατεί χάος.

Ειδικότερα στην επιστολή που απέστειλαν οι τουριστικοί πράκτορες της Ελλάδας (HATTA) προς τους πολιτικούς αρχηγούς, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, τονίζουν οτι τα διεθνή μέσα μαζικής επικοινωνίας, τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα από τη Δευτέρα 7 Μαΐου, ασχολούνται καθημερινά με την Ελλάδα, προβάλλοντας μία εικόνα χάους και αποσύνθεσης. Η εικόνα αυτή αποθαρρύνει τους εν δυνάμει τουρίστες και μπορει να προκαλέσει ακόμα και αθρόες ακυρώσεις, ενώ παράλληλα δεν γίνονται οι προκαταβολές όπως θα έπρεπε.

«Κυριαρχεί η παραπληροφόρηση και κινδυνολογία» τονίζεται στην ανακοίνωση των τουριστικών πρακτόρων που υπογραμμίζουν ότι οι «διεθνείς τουριστικοί οργανισμοί παγώνουν τις κρατήσεις και αποσύρουν συνεργάτες τους από τη χώρα μας. Πληρωμές δεν γίνονται και προκαταβολές δεν καταβάλλονται, λόγω του φόβου πιθανών ακυρώσεων, αλλά και με το σκεπτικό της φημολογούμενης επιστροφής της χώρας μας στη δραχμή».

Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο που αναφέροντα στο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ και πως αυτό θα επηρρεάσει τους τουρίστες. Η Telegraph σε χτεσινό της άρθρο, μάλιστα, έφτασε να δίνει οδηγίες για το πως θα ξεχωρίζουν οι τουρίστες τα «επισφαλή» ελληνικά ευρώ από τα υπόλοιπα!

Οι πολιτικοί αρχηγοί, καταλήγει η HATTA, πρέπει να διαβεβαιώσουν τους εταίρους μας και τη διεθνή κοινή γνώμη ότι δεν επικρατεί χάος στην Ελλάδα, η οποία είναι μία δημοκρατική, ευρωπαϊκή, σταθερή και απόλυτα ασφαλής χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ