Λουκάς Παπαδήμος: «Οι θυσίες δεν ήταν πουκάμισο αδειανό» - iefimerida.gr

Λουκάς Παπαδήμος: «Οι θυσίες δεν ήταν πουκάμισο αδειανό»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα ήταν απλώς «οικονομική καταστροφή», αλλά θα συνιστούσε και «ήττα στρατηγικού χαρακτήρα για τη χώρα». Αυτό επισημαίνει σε επιστολή που απευθύνει προς το λαό, εν είδει διαγγέλματος, ο Λουκάς Παπαδήμος

Ο απελθών πρωθυπουργός αναφέρει πως οι θυσίες των πολιτών δεν ήταν «για ένα πουκάμισο αδειανό». Τονίζει πως ο κόσμος επωμίζεται αυτά τα βάρη θυσίες προκειμένου να εξασφαλιστεί η εξυγίανση και αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών και του ευρώ.

Αναφερόμενος στις εκλογές του Ιουνίου, ο κ. Παπαδήμος τονίζει ότι η ελληνική κοινωνία καλείται να λάβει την κρισιμότερη απόφαση των τελευταίων 38 ετών, προτρέπει δε να συνεχιστεί η προσπάθεια προκειμένου να ξεπεραστούν η ύφεση και η κρίση.

Είναι κρίσιμο, συνεχίζει, να συντελεστεί η προσαρμογή της οικονομίας μας σε λίγα χρόνια και όχι σε «ορίζοντα» δεκαετιών και να γίνει σε συντονισμό με τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

Τέλος, ο κ. Παπαδήμος αναφέρει ότι κάποιοι περιμένουν να επωφεληθούν από το χάος που θα ακολουθούσε μια ταπεινωτική έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Προειδοποιεί δε ότι τυχόν μονομερής καταγγελία των συμβατικών δεσμεύσεων της χώρας θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα, καθώς θα μας οδηγούσε αναπότρεπτα εκτός ευρώ και πιθανόν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ