Εντονες αναταράξεις στο κόμμα Κοινωνική Συμφωνία προκαλεί η πρόταση-έκπληξη του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει για υπηρεσιακό Πρωθυπουργό τον κ. Γεράσιμο Αρσένη, σύζυγο της κυρίας Λούκα Κατσέλη και πρώην υπουργό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Κατσέλη εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση του Χάρη Καστανίδη, συνιδρυτή της Κοινωνικής Συμφωνίας και ως πρότινος προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο κ. Καστανίδης έχει προσεγγίσει στελέχη του ΠΑΣΟΚ και διαπραγματεύεται την επιστροφή του στο κόμμα αφού διαφωνεί με την πρωτοβουλία της κυρίας Κατσέλη να ενσωματωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρόταση του κ. Τσίπρα να προτείνει τον κ. Αρσένη για υπηρεσιακό πρωθυπουργό προκάλεσε ήδη από χθες την έκρηξη του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο έκανε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «άθλια κομματική συναλλαγή».
Πρώτος απάντησε στον κ. Βενιζέλο ο Χάρης Καστανίδης, εξαπολύοντας, ωστόσο, ρουκέτα και προς την πλευρά της κυρίας Κατσέλη. «Η πρόταση του κ. Τσίπρα να ορισθεί ως υπηρεσιακός Πρωθυπουργός ο κ. Αρσένης δεν σημαίνει ότι η Κοινωνική Συμφωνία είναι παράρτημα οποιουδήποτε κόμματος ή ιδιοκτησία οποιουδήποτε στελέχους της».
Η απάντηση της κυρίας Κατσέλη ήταν απολογητική. «Επικροτώ τη δήλωση του Χάρη καστανίδη. Αποτελεί πληρωμένη απάντηση στους ισχυρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η πρόταση ορισμού του Γεράσιμου Αρσένη ως υπηρεσιακού Πρωθυπουργού είναι προιόν συναλλαγής μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Κοινωνικής Συμφωνίας».
Ας σημειωθεί ότι τόσο η κυρία Κατσέλη όσο και ο κ. Καστανίδης είχαν διαφωνήσει εξαρχής για το ποιός θα αναλάβει επικεφαλής του κόμματος. Επικράτησε η άποψη να αναλάβει η κυρία Κατσέλη λόγω της εμπειρίας της στα οικονομικά θέματα και στη διεθνή σκηνή. Τα δύο στελέχη και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφεραν ποτέ, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, να συνεννοηθούν πολιτικά και να χαράξουν κοινή στρατηγική.
Δεν αποκλείεται τελικά ο κ. Τσίπρας να επιφέρει τη διάσπαση αυτού του κόμματος που δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή αλλά κράτησε ισχυρές δυνάμεις στη Β' Αθηνών και στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.