Ερχεται βροχή και καταιγίδα καιρός για... iefimerida - iefimerida.gr

Ερχεται βροχή και καταιγίδα καιρός για... iefimerida

Απότομη μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για σήμερα Πέμπτη, προβλέπεται απότομη μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού αιγαίου θα είναι τοπικά ισχυρές, ενω προβλέπονται θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο και πτώση θρμοκρασίας απο τα βορειοδυτικά. Απο το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά.

Αναλυτικότερα

Για τη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι έντονα, τη νύχτα όμως στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενω στη Δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα , αρχικά στο βόρειο ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα θα είναι κατά τόπους έντονα, από το βράδυ όμως θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. ενω στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το απόγευμα στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και την Εύβοια τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες, ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Για τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν, ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι έντονες, ενω αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αρχικά νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για άυριο Παρασκευή, ο καιρός στα δυτικά θα είναι γενικά βελτιωμένος με λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες σε ορεινές περιοχές κυρίως της δυτικής Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα, θα σημειωθουν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα είναι έντονα, τη νύχτα όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία γενικά θα είναι σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ