Στο εδώλιο και για ψευδές «πόθεν έσχες» ο Άκης Τσοχατζόπουλος     - iefimerida.gr

Στο εδώλιο και για ψευδές «πόθεν έσχες» ο Άκης Τσοχατζόπουλος    

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μιας δίωξης, πολλές έπονται... Με την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» παραπέμπεται να δικαστεί, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Πρόκειται για τη δήλωση που κατέθεσε ο πρώην υπουργός για το έτος 2010, που αφορά τη χρήση του 2009. Ο κ. Τσοχατζόπουλος απαλλάσσεται από την ίδια κατηγορία για τις δηλώσεις "πόθεν έσχες" των ετών 1998- 2005, επειδή το αδίκημα έχει παραγραφεί, λόγω παρέλευσης πενταετίας.

Το «πόθεν έσχες» για το οποίο θα δικαστεί ο κ. Τσοχατζόπουλος κρίθηκε ως ανειλικρινές, βάσει του πορίσματος που απέστειλε στη Δικαιοσύνη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, όπως αναφέρεται στο πόρισμα της Βουλής, εμφανίζει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 αναφέρονται ως λήψη δύο δανείων.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος που βρίσκεται ήδη προφυλακισμενος για ξέπλυμα χρήματος κατηγορείται επίσης πως δεν έχει δηλώσει το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου,καθώς και ότι παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, ενώπιον του αρμόδιου εφέτη έχει υποστηρίξει πως το σπίτι δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του 2011. Είπε επίσης ότι απέστειλε στη Βουλή συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κατοχή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ