Πολιτική «λύση» κι όχι δικαστή ψάχνουν τα κόμματα για πρωθυπουργό - iefimerida.gr

Πολιτική «λύση» κι όχι δικαστή ψάχνουν τα κόμματα για πρωθυπουργό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολιτικό πρόσωπο κι όχι δικαστή θέλουν να επιλέξουν για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού οι πολιτικοί αρχηγοί, στη σύσκεψη υπό τον Κάρολο Παπούλια που θα γίνει στη 1 μετά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι αρχηγοί των κομμάτων θα επιχειρήσουν να συμφωνήσουν στην επιλογή ενός πολιτικού προσώπου ή έστω ενός τεχνοκράτη με πολιτικά χαρακτηριστικά. Ο λόγος είναι το ότι το χρονικό διάστημα που μας χωρίζει από τις νέες εκλογές θα είναι εκ των πραγμάτων μεστό από πολιτικές διεργασίες και πολιτικές εκκρεμότητες. Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τις τελευταίες ημέρες του Μαϊου, είναι ένας από τους σημαντικούς σταθμούς της πολιτικής ατζέντας που θα ισχύσει στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε περίπτωση φυσικά που δεν είναι δυνατή η σύγκλιση των απόψεων, τότε υποχρεωτικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιλέξει ως πρωθυπουργό έναν από τους επικεφαλής των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας (Αρειος Πάγος, Συμβούλιο της Επικρατείας, Ελεγκτικό Συνέδριο).

Το ίδιο σκεπτικό και η ίδια λογική αναμένεται να πρυτανεύσουν και στην επιλογή των υπουργών, καθώς θεωρείται σίγουρο ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία θα θελήσουν να αποσύρουν το σύνολο των υπουργών τους, που συμμετείχαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ