Πέθανε ο συγγραφέας του Γέρο Γκρίνγκο, Κάρλος Φουέντες - iefimerida.gr

Πέθανε ο συγγραφέας του Γέρο Γκρίνγκο, Κάρλος Φουέντες

Πέθανε ο συγγραφέας του Γέρο Γκρίνγκο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πολυβραβευμένος Μεξικανός συγγραφέας άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας λόγω καρδιολογικών προβλημάτων. Ήταν 83 ετών και η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου όταν ο πρόεδρος του Μεξικού, Φελίπε Καλδερόν, έγραψε στο Twitter του: «Λυπάμαι βαθύτατα για το θάνατο του Κάρλος Φουέντες, του Μεξικανού και παγκόσμιου συγγραφέα που θαυμάζαμε και εκτιμούσαμε. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».

Ο Κάρλος Φουένες ήταν από τους σημαντικότερους συγγραφείς της Λατινικής αλλά και Βόρειας Αμερικής ενώ πολλά μυθιστορήματά του, όπως Ο θάνατος του Αρτέμιο Κρους, η Αύρα και Ο γέρο Γκρίνγκο μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Έγινε ευρύτερα γνωστός από το πρώτο του κιόλας μυθιστόρημα, «La región más transparente», το οποίο έγραψε στην ηλικία των 30 ετών.

Το Gringo viejo (1985), το πρώτο βιβλίο που έγινε μπεστ σέλερ στις ΗΠΑ από Μεξικανό συγγραφέα, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τον τίτλο Old Gringo (Γερό Γκρίνγκο) το 1989 με πρωταγωνιστές τον Γκρέγκορι Πεκ και την Τζέιν Φόντα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ