Στον Εισαγγελέα στελέχη τραπεζών για τα δάνεια στα κόμματα - iefimerida.gr

Στον Εισαγγελέα στελέχη τραπεζών για τα δάνεια στα κόμματα

Στον Εισαγγελέα στελέχη τραπεζών για τα δάνεια στα κόμματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 70 στελέχη τεσσάρων μεγάλων τραπεζών θα κληθούν τις επόμενες ημέρες στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, για να δώσουν εξηγήσεις για τα δάνεια που χορήγησαν στα κόμματα ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Πεπόνης έχει ζητήσει τις τελευταίες ημέρες από τις διοικήσεις των τραπεζών να του αποστείλουν τις λίστες με τα ονόματα των στελεχών που συμμετείχαν στη διαδικασία έγκρισης των δανείων χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις από την πλευρά των κομμάτων και παρ' ότι υπάρχουν εκκρεμείς δανειακές συμβάσεις ύψους περίπου 250 εκ. ευρώ

Σκοπός της δικαστικής έρευνας είναι να εξετάσει αν τα στελέχη που συμμετείχαν στη διαδικασία είχαν διαπράξει το αδίκημα της απιστίας εις βάρος των τραπεζικών ιδρυμάτων τους.

Οπως γράφει το tovima.gr θεωρείται ιδιαίτερα πιθανόν σύντομα να ασκηθούν σχετικές ποινικές διώξεις.

Μάλιστα, η δικαστική έρευνα αναμένεται να φθάσει σε κορυφαία στελέχη των τραπεζών, που φαίνεται να ενέκριναν την παροχή των δανείων αυτών, ακόμη και τις τελευταίες εβδομάδες.

Η έρευνα του κ. Πεπόνη ξεκίνησε στα τέλη του 2011 μετά και από την καταγγελία του πρώην βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ελευθέριου Αυγενάκη, αλλά και ύστερα από σχετική αναλυτική κατάθεση του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου.

Τα στελέχη των τραπεζών αναμένεται να καταθέτουν έγγραφες εξηγήσεις και υπομνήματα τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ