Όλι Ρεν: Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ - iefimerida.gr

Όλι Ρεν: Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ

Όλι Ρεν: Δεν τέθηκε θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ στο Eurogroup
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είναι σαφές πως θέλουμε την Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ και να επιστρέψει στην ανάπτυξη, τηρώντας το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί» υπογράμμισε ο Ευρωπαίος επίτροπος ενώ ο πρόεδρος του συμβουλίου ήταν πιο αυστηρός κι απαίτησε από την Ελλάδα να προχωρήσει σε κυβέρνηση η οποία θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

«Σημειώσαμε το αποτέλεσμα των εκλογών. Η δημοκρατική διαδικασία πρέπει να πάρει τώρα το δρόμο της. Οι Βρυξέλλες προσβλέπουν σε μία κυβέρνηση που θα τηρήσει το συμφωνηθέν πρόγραμμα. Δεν είναι ώρα να χαλαρώσουμε την προσπάθεια μεταρρυθμίσεων. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφωνούν πως η στρατηγική της Ευρωζώνης για την καταπολέμηση της κρίσης παραμένει κατάλληλη. Κανείς δεν έκανε λόγο για έξοδο της Ελλάδας αοπό το ευρώ. Αυτά είναι ανοησίες. Μην προκαλείτε τον ελληνικό λαό», δήλωσε σε έντονο ύφος ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν επίσης ξεκαθάρισε πως «Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν συζητήθηκε σήμερα. Απολύτως κανείς δεν ζήτησε κάτι τέτοιο. Η αλληλεγγύη είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης, η Ελλάδα έχει την ευθύνη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ