Τσίπρας: Μέσα στο ευρώ αλλά να μην γίνει η Ελλάδα, η Σπιναλόγκα της Ευρώπης - iefimerida.gr

Τσίπρας: Μέσα στο ευρώ αλλά να μην γίνει η Ελλάδα, η Σπιναλόγκα της Ευρώπης

TSIPRAS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αυτοί που μας κυβερνούν μας κυβερνούν με ανευθυνότητα, αθλιότητα και απειλές» τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και επισήμανε ότι το κόμμα του είναι υπέρ της παραμονής της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ.

«Το μήνυμα του λαού μας είναι ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας. Ο κ.Βενζέλος παραδέχεται ότι ο πολιτικός οργανισμός του οποίου ηγείται είναι ένας σάπιος πολιτικός οργανισμός.Με αυτές τις αναξιόπιστες πολιτικές δυνάμεις πιστεύετε ότι εμείς μπορούσαμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας.

Στην επιστολή που έστειλα στους Ευρωπαίους λέω ότι οι υπογραφές των κ.Βενιζέλου και Σαμαρά είναι απονομιμοποιημένες. Οφέιλουμε να προσέξουμε τον πυρήνα της πολιτικής που είναι η λιτότητα.

Εμείς έχουμε σαφή στόχο την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ αλλά χωρίς τις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας. Δεν μπορώ εγώ να εγγυηθώ ότι η ευρωζώνη θα ειναι πάντα ενωμένη.

Αυτό που εμείς λέμε είναι ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να γίνει η Σπιναλόγκα της Ευρώπης. Αλλά είμαστε σαφείς για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Υπάρχουν διαφορετικές φωνές και εντός της Αριστεράς. Μια από αυτες είναι και αυτή του κ.Αλαβάνου.

Θα ηθελα να προτρέψω τον κ .Κουβέλη να μην προτρέχει. Καταλαβαίνω τις πιέσεις που δεχεται.Παρόλα αυτά ούτε επιτεθήκαμε στην ΔΗΜΑΡ με ακραίους χαρακτηρισμούς, ούτε και την έχουμε ξεγράψει ως πολιτική δύναμη.

Και στο ΚΚΕ θα υπάρξουν πιο νηφάλια συμπεράσματα για τις αιτίες που οδήγησαν το κόμμα σε αυτά τα ποσοστά.Πιστέυω ότι η στάση της απομόνωσης δεν είναι δουλειά του ΚΚΕ.

Το πρώτο μέτρο που πρέπει να εφαρμοσθεί είναι να ακυρώσουμε όλα αυτα τα μέτρα που καταστρέφουν την ζωή μας

Το ότι η Ελληνική οικονομία είναι σε κακά χάλια το γνωρίζουμε. Έτσι την κατάντησαν αυτοί που την κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια.

Μας ρωτάγανε εμάς πως θα χειριστούμε το Ευρωομόλογο. Μιλάμε δηλαδή για το άκρον άωτον της ανευθυνότητας. Αυτοί που μας κυβερνούν μας κυβερνούν με ανευθυνότητα, αθλιότητα και απειλές.

Δεν μπορούμε και εμείς μετά το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ να ακυρώσουμε την ελπίδα του λαού.Θέλουμε ο πραγματικός εντολοδόχος της Ελλάδας να είναι ο κ. Σόϊμπλε; Δεν έχουμε φόβο να κυβερνήσουμε. Δεν θα πάμε όμως και ξυπόλητοι στα αγκάθια.

Εαν βρεθούμε ποτέ σε θέση ευθύνης να είστε σίγουροι ότι θα αναταποκριθούμε.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε μόνο επειδή η πολιτική του ήταν αναξιόπιστη. Ο κυκλος του ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει εδώ και πολύ καιρό.Θεωρούμε ότι η πολιτική που άσκησε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια ήταν πολιτική που εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα.

Οι συνεχείς διολισθήσεις της ΝΔ είναι κατά την γνώμη μου η συνταγή της αποτυχίας. Εμείς θέλουμε ο κόσμος που μας ψήφισε να μην είναι ψηφοφόροι μιας χρήσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχετε μπροστά σας δεν είναι πια ο ΣΥΡΙΖΑ της 5ης Μαϊου. Μας ψήφισαν 1.000.000 ψηφοφόροι και γι αυτό κάνουμε λα'ϊκες συνελεύσεις. Γιατί αυτό τον κόσμο τον θέλουμε μαζί μας για να αποφασίζει μαζί μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ