Αμετανόητη η Μέρκελ παρά την οδυνηρή της ήττα στη Ρηνανία-Βεστφαλία - iefimerida.gr

Αμετανόητη η Μέρκελ παρά την οδυνηρή της ήττα στη Ρηνανία-Βεστφαλία

Αμετανόητη η Μέρκελ παρά την οδυνηρή ήττα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε σήμερα «οδυνηρή και πικρή ήττα» το αποτέλεσμα των χθεσινών περιφερειακών εκλογών στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, παρόλα αυτά διαβεβαίωσε ότι η ευρωπαϊκή της πολιτική δεν θα επηρεαστεί.

«Η δουλειά στην Ευρώπη δεν θα επηρεαστεί», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου ενω τόνισε ότι «δεν υπάρχει αντίφαση μεταξύ μιας σταθερής δημοσιονομικής πολιτικής και της ανάπτυξης».

Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, είναι ένα βιομηχανικό κρατίδιο στην δυτική Γερμανία με πληθυσμό 18 εκατομμυρίων και ιστορικά επηρεάζει τις πολιτικές ισορροπίες σε εθνικό επίπεδο.

Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η χθεσινή ήττα των Χριστιανοδημοκρατών αποτελεί τιμωρία της πολιτικής λιτότητας. Δεκαέξι μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ υπέστησαν τη Κυριακή μια μεγάλη ήττα στις περιφερειακές εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κατάφεραν να αυξήσουν τα ποσοστά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ