Η πιο υπέρβαρη έφηβη του κόσμου πεθαίνει από ανορεξία - iefimerida.gr

Η πιο υπέρβαρη έφηβη του κόσμου πεθαίνει από ανορεξία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια 20χρονη κοπέλα που κάποτε ήταν η πιο χοντρή έφηβη της Βρετανίας, πολεμάει πλέον με την ανορεξία ενώ οι γιατροί της δίνουν 6 μόνο μήνες ζωής.

Το 2007, η 16χρονη τότε Malissa Jones ζύγιζε 216 κιλά και οι γιατροί την προειδοποίησαν ότι κινδύνευε να πεθάνει αν δεν έχανε τουλάχιστον 127 κιλά. Η Jones κατανάλωνε 15.000 θερμίδες την ημέρα και έπασχε από άσθμα, υπνική άπνοια, που την υποχρέωνε να κοιμάται με υποστήριξη από μηχάνημα οξυγόνου, και κολπική μαρμαρυγή. Σε συνέντευξη της είχε παραδεχτεί ότι έτρωγε κυρίως junk food και σοκολάτες τις οποίες κατανάλωνε ανά δεκάδες και ότι ο εθισμός της στο φαγητό ήταν τόσο ισχυρός που τα βράδια ξύπναγε και έτρωγε μισοκατεψυγμένα έτοιμα φαγητά.

Στα 17 της έγινε γνωστή ως το νεαρότερο άτομο που υποβλήθηκε σε εγχείρηση γαστρικού bypass. Παρά το ρίσκο της επέμβασης σε τόσο νεαρό άτομο, η Malissa επέζησε και έχασε περισσότερο από το μισό σωματικό της βάρος. Τότε οι εφημερίδες έγραφαν διθυράμβους για τη γενναία νεαρή Malissa που αδυνάτισε και κέρδισε τη ζωή της πίσω.

Μετά την επέμβαση, η αδυνατισμένη πλέον Malissa γνώρισε τον φίλο της και έμεινε έγκυος. Δυστυχώς, η εγκυμοσύνη της δεν είχε καλή εξέλιξη και, αφού έπαθε ηπατική ανεπάρκεια, το μωρό της γεννήθηκε στους 6 μήνες με καισαρική. Μετά τη γέννα, το μωρό της πέθανε και οι γιατροί το απέδωσαν σε υποσιτισμό, που οφειλόταν στην ανεπαρκή πρόσληψη φαγητού από την πλευρά της μητέρας του.

Το βάρος της Malissa πήρε την κατηφόρα, καθώς άρχισε σταδιακά να χάνει το ενδιαφέρον της για το φαγητό. «Έπρεπε να πιέσω τον εαυτό μου για να φάω» δήλωσε σε βρετανικό περιοδικό. Σήμερα, το βάρος της πλησιάζει τα 50 κιλά και κινδυνεύει πάλι να πεθάνει - αυτή τη φορά από ανορεξία. Αν δεν αρχίσει να τρώει ξανά, οι γιατροί υπολογίζουν ότι έχει μόνο 6 μήνες ζωή. Η Malissa καταναλώνει 300 θερμίδες την ημέρα, τρώγοντας μόνο βραστά λαχανικά. Αν θέλει να ζήσει θα πρέπει να ανεβάσει την καθημερινή της πρόσληψη φαγητού στις 500 με 1000 θερμίδες. Ωστόσο, η ίδια λέει ότι θα προτιμούσε να πεθάνει από το να πιέσει τον εαυτό της να φάει, προσθέτοντας: «Είμαι τρομακτικά αδύνατη. Το σώμα μου με σοκάρει. Αλλά πονάω όταν καταπίνω. Και η παραμικρή ποσότητα φαγητού μου προκαλεί εμετό… Πιθανότατα θα πεθάνω από έμφραγμα, οπότε πρέπει να επιμείνω με το φαγητό. Προσπαθώ, αλλά είναι πολύ δύσκολο».

Ένας κλινικός ψυχολόγος διέγνωσε ότι η αρχική παχυσαρκία της Malissa οφείλονταν σε ψυχολογικά προβλήματα τα οποία δεν ήταν δυνατόν να επιλυθούν μόνο με ένα χειρουργείο. «Η ανταλλαγή της μίας συναισθηματικής σχέσης με το φαγητό με την άλλη δεν είναι παράδοξη» δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail, τονίζοντας ότι «Ίσως η Malissa να φοβάται τόσο πολύ την παχυσαρκία που να σταματάει υποσυνείδητα τον εαυτό της από το να φάει».

Η ίδια η Malissa δήλωσε στο περιοδικό Closer: «Θα συμβούλευα αυτούς που σκέφτονται την επέμβαση να αδυνατίσουν με υγιή τρόπο. Μακάρι να το είχα κάνει κι εγώ. Η επέμβαση μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανορεξία malissa Jones χοντρή έφηβος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ