Ελληνική εφαρμογή στο iPhone - δίχτυ ασφαλείας για ψάρια και καταναλωτές - iefimerida.gr

Ελληνική εφαρμογή στο iPhone - δίχτυ ασφαλείας για ψάρια και καταναλωτές

ψάρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο θαλάσσιος πλούτος επιβιώνει από τύχη», γι' αυτό και απαιτείται αφύπνιση κι εγρήγορση επισημαίνει η υδροβιολόγος Αναστασία Μήλιου, πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση για την προώθηση της Αειφόρου Θαλάσσιας Πολιτικής.

Μάλιστα σε μια προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει το κοινό μέσα στα πλάισια του TEDxThessaloniki, δημιούργησε εφαρμογή σε iPhone που μαθαίνεις τι τρώς.

Γνωρίζετε αν τα ψάρια που αγοράζετε ή αυτά που σας σερβίρουν στα διάφορα εστιατόρια πρέπει να καταναλωθούν ή όχι; Γνωρίζετε αν καταναλώνοντας συγκεκριμένα είδη ψαριών, συμβάλλετε στον αφανισμό τους;

Αν όχι, τότε δεν έχετε παρά να «κατεβάσετε», δωρεάν, την εφαρμογή Fish4Life και να ενημερωθείτε αν το ψάρι που βάζετε στο πιάτο σας υπάρχει σε επάρκεια στη θάλασσα, οπότε μπορείτε να το καταναλώσετε χωρίς «ενοχές», αν τα αποθέματά του συρρικνώνονται εξαιτίας μη βιώσιμων μεθόδων διαχείρισής του, αν φέρει κάποια τοξική ουσία επικίνδυνη για την υγεία ή αν η αλίευσή του έχει απαγορευτεί, οπότε βρίσκεται παράνομα στην αγορά.

Η εφαρμογή αυτή, που απευθύνεται- προς το παρόν- μόνο σε χρήστες iphone, αποτελεί προϊόν μίας καινοτόμας πρωτοβουλίας του φετινού TEDxThessaloniki,ελληνική διοργάνωση που στόχο έχει την προβολή ιδεών που αξίζει να διαδοθούν,κ αι στο πλαίσιο της υλοποιείται η ευχή ενός εκ των ομιλητών του φεστιβάλ.

Η πρώτη TEDxThessaloniki Wish που πήρε «σάρκα και οστά» ήταν αυτή της υδροβιολόγου Αναστασίας Μήλιου από την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρχιπέλαγος», η οποία υπογράμμισε στην ομιλία της ότι «πολλά από τα ψάρια που τρώμε είναι παράνομα».

Μάλιστα, όπως είπε, «ο θαλάσσιος πλούτος επιβιώνει από τύχη», γι' αυτό και απαιτείται αφύπνιση κι εγρήγορση.

Μέσα από την εφαρμογή Fish4Life, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί άμεσα, με ένα απλό κλικ, για περίπου 65 είδη ψαριών, αλλά και να καταγγείλει φαινόμενα παράνομης αλίευσης ειδών που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η 31χρονη Αναστασία Μήλιου αφού ολοκλήρωσε σπουδές υδροβιολογίας στη Βρετανία, αποφάσισε να ακολουθήσει το 2000 το όνειρο της τότε νεοσύστατης ομάδας του «Αρχιπελάγους» και σήμερα είναι πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση για την προώθηση της Αειφόρου Θαλάσσιας Πολιτικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ