Αμόν: «Οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν την Ελλάδα στην αποτυχία» - iefimerida.gr

Αμόν: «Οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν την Ελλάδα στην αποτυχία»

Αμόν: «Οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν την Ελλάδα στην αποτυχία»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στη Γερμανίδα καγκελάριο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του σοσιαλιστικού κόμματος της Γαλλίας, Μπενουά Αμόν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 3.

«Δεν ψηφίσαμε να υπάρχει μια πρόεδρος της ΕΕ που αποκαλείται κυρία Μέρκελ και η οποία αποφασίζει ηγεμονικά για την τύχη όλων των άλλων» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμόν όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την πρόταση Ολάντ για επαναδιαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού συμφώνου.

Στη συνέχεια διεμήνυσε: «Θα πρέπει να τελειώνουμε με τη λιτότητα. Αυτό θα πούμε στην κυρία Μέρκελ» σχετικά με την agenda της συνάντησης Ολάντ-Μέρκελ την Τρίτη. «Οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν την Ελλάδα στην αποτυχία» υπογράμμισε αμέσως μετά κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης: «Η κρίση διαδίδεται στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, παντού στην Ευρώπη».

Ο Αμόν επέμεινε στη συνέχεια να κατακρίνει την πολιτική σφιχτής δημοσιονομικής πειθαρχίας που εφαρμόζεται, απευθύνοντας σαφές μήνυμα στη Γερμανία : «Εφαρμόζουμε τη λιτότητα παντού, ως αποτέλεσμα κανείς δεν αγοράζει τίποτα στην Ευρώπη. Θέλουμε η κυρία Μέρκελ να λάβει αυτό το μήνυμα, γιατί διαφορετικά το σύμφωνο δεν θα επικυρωθεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ