Διαδηλώσεις στην Ευρώπη για την επέτειο του κινήματος των Αγανακτισμένων - iefimerida.gr

Διαδηλώσεις στην Ευρώπη για την επέτειο του κινήματος των Αγανακτισμένων

Αγανακτισμένοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαδηλώσεις κατά των αγορών πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με αφορμή την επέτειο του ενός χρόνου από τη γέννηση του λεγόμενου Κινήματος των Αγανακτισμένων, το Μάιο του 2011 στην Ισπανία.

Στη βρετανική πρωτεύουσα, εκατοντάδες άνθρωποι του κινήματος «Καταλάβετε το Λονδίνο» συγκεντρώθηκαν έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, και στη συνέχεια οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς τις έδρες γνωστών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Την ίδια ώρα, το κίνημα των «indignados» πραγματοποιούσε πορείες σε 80 πόλεις και κωμοπόλεις στην Ισπανία, με τους διοργανωτές να υπόσχονται ανάλογες διαδηλώσεις σε πόλεις όπως η Μόσχα, η Νέα Υόρκη και η Αθήνα.

Διαδήλωση ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μόντι πραγματοποιήθηκε και στη Ρώμη από κόμματα της Αριστεράς.

Τέλος, στους δρόμους του Βερολίνου βγήκαν σήμερα 1.500 άνθρωποι σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της κοινωνικής αδικίας, της λιτότητας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Μέρκελ, του σημερινού οικονομικού συστήματος και των μέτρων κατά της κρίσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ