Παπαδήμος: Η οικονομία κινδυνεύει να καταρρεύσει πριν τις εκλογές - iefimerida.gr

Παπαδήμος: Η οικονομία κινδυνεύει να καταρρεύσει πριν τις εκλογές

Λουκάς Παπαδήμος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δραματικό SOS για το ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η ελληνική οικονομία, εξέπεμψε, μιλώντας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο Λουκάς Παπαδήμος.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Έθνους, ο κίνδυνος ραγδαίων αρνητικών εξελίξεων, ακόμη και πριν από τις ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές, είναι πλέον ορατός, ενώ το οικονομικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου προειδοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι αν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις πολιτικοοικονομικού χαρακτήρα, η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Παπαδήμος είχε χθες εκ νέου σφαιρική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, για τις σαφείς επισημάνσεις των εταίρων μας, για το ζήτημα του ξένου ομολόγου των 450 εκατ. ευρώ που λήγει την Τρίτη, για τα ταμειακά διαθέσιμα και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Αυτό που τον ανησυχεί, είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει λύση για το ζήτημα της αποπληρωμής ή μη και των συνεπειών της, μέχρι τις 15 Μαΐου, ενώ αν υπάρξει και υπέρβαση δαπανών, τότε αργά ή γρήγορα, θα επέλθει κατάρρευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ