Αύξηση της ρατσιστικής βίας στη Γερμανία της Μέρκελ - iefimerida.gr

Αύξηση της ρατσιστικής βίας στη Γερμανία της Μέρκελ

Αύξηση της ρατσιστικής βίας στη Γερμανία της Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 2011 ήταν η χρονιά που δύο Αμερικανοί αεροπόροι σκοτώθηκαν από ισλαμιστή εξτρεμιστή. Το ίδιο έτος εξαρθρώθηκε νέο-ναζιστικός πυρήνας που είχε προκαλέσει αναρίθμητες δολοφονίες μεταναστών. Αν και τα δύο αυτά γεγονότα συντάραξαν τη γερμανική κοινή γνώμη, αποτέλεσαν τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις των «ακήρυκτων πολέμων» που διαδραματίζονται στην γερμανική κοινωνία με ρατσιστικά ή και πολιτικά κίνητρα, όπως περιγράφουν σε άρθρο τους οι New York Times.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσαν χθες οι γερμανικές αρχές στη δημοσιότητα, στη διάρκεια του τελευταίου έτους τα κρούσματα ρατσιστικής βίας ή εγκληματικών ενεργειών για πολιτικούς λόγους αυξήθηκαν κατά 11,2%. Μεγάλο ποσοστό εγκληματικών ενεργειών μάλιστα, σημειώθηκε στη διάρκεια των περιφερειακών εκλογών της προηγούμενης χρονιάς.

Αν και η πιο διαδεδομένη μορφή «πολιτικού εγκλήματος» στη σύγχρονη Γερμανία παραμένει η διάδοση παράνομου προπαγανδιστικού υλικού, δηλαδή όλου του έντυπου υλικού που σχετίζεται με το ναζισμό, οι βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις σημείωσαν άνοδο σε ποσοστό 16%.

Εγκληματολόγοι και πολιτικοί- μέλη της αντιπολίτευσης επισημαίνουν την «τρομακτικά βίαιη συμπεριφορά των ακροδεξιών στοιχείων, που δεν έχει γίνει ακόμη αντιληπτή από τον κύριο κορμό της κοινωνίας», ενώ ζητούν από την κυβέρνηση –που έχει προσηλωθεί στην αντιμετώπιση απειλών από ισλαμιστές ή ακροαριστερούς- να κινηθεί πιο αποτελεσματικά στην πρόληψη της βίας που προέρχεται από την ακροδεξιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ