ΕΚΤ: Η έξοδος της Ελλάδας θα πλήξει αλλά δεν θα καταστρέψει το ευρώ - iefimerida.gr

ΕΚΤ: Η έξοδος της Ελλάδας θα πλήξει αλλά δεν θα καταστρέψει το ευρώ

«Ανεπιθύμητη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα σενάρια για επιστροφή της χώρας μας σε εθνικό νόμισμα πυροδότησαν σημερινές δηλώσεις του Πάτρικ Όνοχαν, επικεφαλής της Ιρλανδικής κεντρικής τράπεζας και στελέχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters o Όνοχαν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την νομισματική ένωση θα έπληττε το ευρώ, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν καταστροφικές συνέπειες. «Τεχνικά θα ήταν εφικτή, θα αποτελούσε όμως χτύπημα για το σύνολο της Ευρωζώνης και θα ενέτεινε την κρίση» δήλωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε συνέδριο στο Τάλιν της Εσθονίας, για να συμπληρώσει στη συνέχεια «Δεν είναι απαραίτητα μοιραίο, αλλά δεν είναι δελεαστικό».

Στο κλίμα αβεβαιότητας συμβάλλουν και οι δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου για οικονομικές υποθέσεις, Ο Όλι Ρεν, ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική για τη χώρα και τις ελληνικές πόλεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ