Προβληματική η εκπροσώπηση της Ελλάδας στο EUROGROUP - iefimerida.gr

Προβληματική η εκπροσώπηση της Ελλάδας στο EUROGROUP

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Στη κορυφή της ατζέντας του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα, βρίσκεται πλέον η Ελλάδα μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, αλλά όπως όλα δείχνουν, η εκπροσώπηση της Ελλάδας γίνεται μάλλον προβληματική καθώς ο Φίλιππος Σαχινίδης θα είναι στις Βρυξέλλες ως υπηρεσιακός υπουργός με τυπική και μόνο παρουσία.

Στη περίπτωση, δε, που οριστεί άλλο πρόσωπο ως υπουργός Οικονομικών, τότε τα κάστανα από τη φωτιά θα αναλάβει για μια ακόμα φορά ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Ζανιάς, ο οποίος θα λειτουργήσει περισσότερο ως κυματοθραύστης των επιθέσεων που αναμένεται ότι θα δεχθεί η ελληνική αντιπροσωπεία.

Το κλίμα για τα ελληνικά χρώματα είναι προφανώς βαρύ αν λάβει κανείς υπόψιν τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών, αλλά αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι το ότι η ελληνική πλευρά θα έχει μάλλον «λειψή» εκπροσώπηση στα ευρωπαϊκά όργανα, σε μια περίοδο όπου γίνονται ζυμώσεις και συζητήσεις για το εάν πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική και ποια πρέπει να είναι αυτή η κατεύθυνση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αβεβαιότητα για το μέλλον της Ευρωζώνης έχει επιστρέψει- όχι μόνο λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα- ενώ προειδοποιήσεις όπως αυτές της FITCH για το ενδεχόμενο ντόμινο υποβαθμίσεων στη περίπτωση που η Ελλάδα βρεθεί εκτός ευρώ, ασφαλώς ενισχύει την άποψη ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο περίπλοκη από αυτή που εμφανίζουν με τις δηλώσεις τους κυρίως οι Γερμανοί αξιωματούχοι.

Όσο για τη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος του μήνα, όπου υποτίθεται ότι θα συζητηθούν ή και θα αποφασιστούν οι ενδεδειγμένες πολιτικές για να ξεφύγει η Ευρωζώνη από το τέλμα, το ερώτημα για την εκπροσώπηση της Ελλάδας- που «καίγεται» ίσως περισσότερο απ' όλους- τίθεται βασανιστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ