Βενιζέλος: Να σκεφτούν όλοι πιο ώριμα και υπεύθυνα την πρόταση για Οικουμενική - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Να σκεφτούν όλοι πιο ώριμα και υπεύθυνα την πρόταση για Οικουμενική

Βενιζέλος: Να σκεφτούν όλοι πιο ώριμα και υπεύθυνα την πρόταση για Οικουμενική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εάν επαναληφθούν τώρα εκλογές τί διαφορά θα υπάρξει;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος καταθέτει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κάρολο Παπούλια, το Σάββατο στη 1 μ.μ και ελπίζει πως «στη φάση των διαβουλεύσεων που θα ακολουθήσει θα σκεφτούν όλοι πιο ώριμα και υπεύθυνα».

Σε σκληρή γλώσσα απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την άκαρπη συνάντησή τους επί της πρότασης του Φώτη Κουβέλη για Οικουμενική Κυβέρνηση. «Η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο σχήμα αυτό είναι προϋπόθεση η οποία προκύπτει από τη δίκαιη κατανομή της ευθύνης μεταξύ των κομμάτων, μετά τις εκλογές. Η εκλογική άνοδος ενός κόμματος είπα στον κ. Τσίπρα, συνεπάγεται και αυξημένη ευθύνη για την μετατροπή των λόγων σε έργα. Οι αλαζονείες και οι μικροκομματικοί υπολογισμοί με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές δεν αρμόζουν στην κρισιμότητα των στιγμών», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επισήμανε επίσης ότι μετά την πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ και τις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών που ακολούθησαν, προέκυψε «η σύμπτωση κατά της αρχής να σχηματιστεί κυβέρνηση με ορίζοντα την τριετία και με όρο τη συμμετοχή της χώρας στο ευρώ και την οριστική υπέρβαση του μνημονίου. Οι στόχοι μας είναι τώρα εφικτοί γιατί καταφέραμε να μειωθεί το χρέος, γιατί πήραμε τη νέα δανειακή σύμβαση, 240 δισεκατομμύρια συνολικά, και γιατί υπάρχει προοπτική να πέσει χρήμα στην αγορά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ