Κουβέλης: Μόνο με ΣΥΡΙΖΑ μπαίνω στην Οικουμενική Κυβέρνηση - iefimerida.gr

Κουβέλης: Μόνο με ΣΥΡΙΖΑ μπαίνω στην Οικουμενική Κυβέρνηση

Κουβέλης; Μόνο με ΣΥΡΙΖΑ μπαίνω στην κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραμονή στο ευρώ, σταδιακή απαγκίστρωση από τις ρυθμίσεις του Μνημονίου και συμμετοχή των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα, είναι οι προϋποθέσεις που θέτει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συμμετοχή του κόμματός του στην οικουμενική κυβέρνηση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε για μια ακόμη φορά, ότι η ΔΗΜΑΡ θα συμμετείχε στην οικουμενική κυβέρνηση υπό τον όρο ότι θα έμπαιναν σε αυτή και η ΝΔ, και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Οπως εξήγησε πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην Οικουμενική κυβέρνηση, γιατί μόνο έτσι θα αποτυπωνόταν πιστά στο κυβερνητικό σχήμα η απόφαση που πήρε ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Κάθετα αντίθετος, πάντως, εμφανίστηκε στο ενδεχόμενο, να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα αποτελούνταν μόνο από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

Σε ότι αφορά τον ίδιο, διευκρίνισε ότι δεν απαιτεί τίποτα παραπάνω, ούτε τη θέση του πρωθυπουργού, ούτε και υπουργεία, πέρα από τις προϋποθέσεις που εδώ και καιρό έχει θέσει και είναι λίγο πολύ γνωστές: Σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, άρση της νομοθετικής πράξης που γκρεμίζει τους μισθούς, ελάφρυνση των πολιτών, προστασία του κοινωνικού ιστού και φυσικά τη συμμετοχή στην οικουμενική κυβέρνηση όλων εκείνων των κομμάτων «στα οποία, επιμέρους, έδωσε εντολή ο ελληνικός λαός να σχηματίσουν κυβέρνηση».

Οταν ρωτήθηκε γιατί δεν προέκυψε κάποια λύση όταν συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε ότι την ευθύνη της αποτυχίας φέρει αποκλειστικά ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας ότι επαναφέρει τη πρότασή του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων που προανέφερε, έχοντας την επίγνωση ότι διαφορετικά η χώρα θα μπει σε μια παρατεταμένη πολιτική κρίση.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον επιθετικό προσδιορισμό που του απέδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, «αριστερός Καρατζαφέρης», ο κ. Κουβέλης απάντησε λέγοντας ότι «τους επιστρέφω ως ανίκανο αυτόν τον επιθετικό λόγο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ