Αγανακτισμένοι οι Βρετανοί με τα σχέδια λιτότητας της κυβέρνησης Κάμερον - iefimerida.gr

Αγανακτισμένοι οι Βρετανοί με τα σχέδια λιτότητας της κυβέρνησης Κάμερον

Αγανακτισμένοι οι Βρετανοί με τα σχέδια λιτότητας της κυβέρνησης Κάμερον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέρα με τη μέρα πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας που αντιδρούν για τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται μαζικά στην Ευρώπη. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Άγγλων να βγουν στο δρόμο και να φωνάξουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης Κάμερον. Με αφορμή τις μειώσεις στα κατώτατα όρια των μισθών και τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό.

Τα αγγλικά συνδικάτα εκτίμησαν ότι στις συγκεντρώσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι την ώρα που η κυβέρνηση μιλούσε για 100.000 διαδηλωτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δρόμο βγήκαν και περίπου 20.000 αστυνομικοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται τόσο για τη μείωση του κατώτατου μισθού τους όσο και για το νέο πρόγραμμα στο συνταξιοδοτικό. Μάλιστα κρατούσαν πλακάτ που έγραφε: «Η μείωση της αστυνομικής ισχύος κατά 20% είναι εγκληματική».

Τα συνδικάτα δεν παρέλειψαν να προειδοποιήσουν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ακόμα και εν μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ