Τα ζώδια της Πέμπτης βγαίνουν (ειδικά αν τα διαβάσεις ανάποδα) - iefimerida.gr

Τα ζώδια της Πέμπτης βγαίνουν (ειδικά αν τα διαβάσεις ανάποδα)

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Πέμπτη είναι εδώ. Το ίδιο και τα ζώδια. Για δες τι σου συμβαίνει, τι μπορείς να αλλάξεις και τι πρέπει να αποδεχθείς.

Κριός

Η συγχώρεση έρχεται μόνο όταν καταφέρνουμε να ταυτιστούμε με τους άλλους και να παραδεχτούμε ότι έχουμε και οι ίδιοι αδυναμίες και τη δυνατότητα να κάνουμε λάθη. Που σημαίνει: πήγαινε ένα βήμα πίσω και κοίταξε προσεκτικά τι δεν πήγε καλά και θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα. Εντάξει, διάλεξες τον εύκολο δρόμο, δεν είναι έγκλημα αυτό, αρκεί να ξέρεις ότι δεν πρόκειται ο συγκεκριμένος δρόμος να σε βγάλει σε προορισμό της αρεσκείας σου, πόσο μάλλον σε όαση.

Ταύρος

Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις είναι ο τίτλος του βιβλίο του Λέο Μπουσκάλια και έχει πολλά να σε διδάξει γιατί τη σειρά την έχεις αλλάξει κατά πολύ. Δηλαδή ναι μεν ζεις, περίπου αγαπάς, αλλά δεν μαθαίνεις τίποτα (από τα λάθη σου), που σημαίνει ότι τα επαναλαμβάνεις εσαεί. Δεν έχεις κουραστεί να κάνεις τα ολόιδια; Να εγκλωβίζεσαι στα ολόιδια; Και να αναζητάς πάλι λύσεις για τα ολόιδια; Τουτέστιν, μέχρι πότε θα μπερδεύεις το αριστερά με το δεξιά και το αλάτι με το πιπέρι;

Δίδυμος

Τις μισές μέρες φουλ ενέργεια, φουλ σχέδια, φουλ κοινωνικότητα και πολύ «Je t’ aime». Tις υπόλοιπες μέρες δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις. Είσαι στο ταψί και χορεύεις κανονικά, και από κάτω οι Ερινύες σού χτυπούν ρυθμικά το ντέφι. Σαν το πείραμα του Παβλόφ, λίγο να περάσει η ώρα, σου τρέχουν τα σάλια και μπαίνεις οικειοθελώς στο ταψί και περιμένεις να σε χορέψουν. Να το προσέξεις αυτό, κάπως έτσι ξεκινούν οι εξαρτήσεις και οι αποκλίσεις.

Καρκίνος

Έχεις ανοίξει και πάλι το κουτί της Πανδώρας που γράφει απ’ έξω παρελθόν και κινείσαι τόσο σε τεντωμένο σκοινί που αν το είχες αντιληφθεί θα είχες πάθει τρελό πανικό και θα είχες πέσει ήδη κάτω. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι βρίσκεσαι σε περιοχή υψηλού κινδύνου και δεν έχεις πάρει είδηση, ίσως γιατί τελικά το ζόρι είναι η φυσική σου κατάσταση, εκεί που αναπνέεις καλύτερα. Να σου πούμε να προσέξεις; Θα πανικοβληθείς. Να σου πούμε ότι δεν έπρεπε να μπεις στον απαγορευμένο κήπο και να κόβεις άπληστα τα μολυσμένα φρούτα; Δεν ιδρώνει το αυτί σου. Αφού λοιπόν δεν μπορείς να το αποφύγεις, κάτσε και απόλαυσέ το.

Λέων

Tο όχημα εαυτός θέλει ζυγοστάθμιση. Να ευθυγραμμισθείς μαγικά απ’ τη μια στιγμή στην άλλη δεν παίζει. Θέλει χρόνο η «αποκάτασταση», αφού ήταν μεγάλο το στραπατσάρισμα. Όμως την αισθάνεσαι την αλλαγή. Τα μαλλιά σου (για να ξεκινήσουμε από τα βασικά) φαίνονται πιο στιλπνά, δυνατά και ωραία. Στη δουλειά όλα τα σταματημένα παίρνουν σιγά σιγά μπροστά και στον έρωτα... και εκεί τσόπα τσόπα κάτι πάει να γίνει.

Παρθένος

Και αχ και βαχ και βάι, βάι, βάι. Έχει δυσκολέψει πολύ η πραγματικότητα, έχεις δυσκολέψει όμως και εσύ, και εκεί που ο βαθμός δυσκολίας σου έφτανε, ας πούμε, στο εκατό, τώρα έχει φτάσει στο διακόσια (και βάλε). Το αποτέλεσμα είναι το εξής: όταν τα υπόλοιπα ζώδια σε συναντούν, θέλουν να αλλάξουν δρόμο. Αν δεν προλάβουν έγκαιρα αισθάνονται μεγάλη δυσφορία με την παρουσία σου, αφού δεν σταματάς να κάνεις κριτική. Φυσικά, για την καμπούρα σου ουδέν λόγος. Εκεί δηλαδή που θα έπρεπε να κάνεις ασκήσεις αυτοβελτίωσης, σαν κακός λυκειάρχης μοιράζεις αποβολές στους άλλους και ούτε λόγος για τις δικές σου κακοτεχνίες.

Ζυγός

Θες να τα ζήσεις όλα έντονα. Θέλεις να τα ζήσεις εδδδδδώωω και τώωωρα, και ανοίγεις τα ντεσιμπέλ της ζωής σου στη διαπασών. Και τρέχεις με χίλια και φρένο δεν πατάς. Θες δυνατές εμπειρίες και έχεις ανάψει όλους τους διακόπτες, κι όπου να ‘ναι θα πέσει ο γενικός ή θα κάψεις φλάντζα. Basta και με το μαλακό. Κοίταξε πού πρέπει να επικεντρωθείς και μην καταπιάνεσαι με τα πολλά αλλά με τα ουσιώδη.

Σκορπιός

Έχεις γίνει πολύ σκορπιο-χέρης. Τα χρήματα τα πετάς σαν να ‘ναι πετσετάκια και ενώ κλαίγεσαι και έχεις ανασφάλεια από την άλλη δεν λες να καθίσεις ήσυχα. Εκεί που μπαίνεις σε μια σχετική πειθαρχία, κάνεις κάτι αψυχολόγητες αγορές στο όνομα και μόνο της παρόρμησής σου. Πότε θα καταφέρεις να κατευνάσεις αυτό τον παρορμητικό σου εαυτό που στα κάνει όλα λίμπα; Πότε θα καταφέρεις να πιαστείς από τις δυο τρεις καλές περιστάσεις που σου συμβαίνουν και να σταματήσεις το «δράμα» για όλα όσα δεν έγιναν;

Τοξότης

Οι μέρες έχουν κάτι από βροχερό συννεφάκι. Μια ήλιος, μια βροχή. Τρελός καιρός, λες, τρελή όμως και η διάθεσή σου. Και εκεί που είσαι μέσα στη θαλπωρή, κάτι σου φταίει και κάνεις κι εσύ με το παραμικρό νερά. Και αυτή η ευτυχία πράγματι από κάπου μπάζει. Ενώ το έχεις φιλοσοφήσει και περνάς τις μέρες με πινακωτή, πινακωτή, κάνεις ότι δεν ακούς και δεν καταλαβαίνεις και έτσι δεν σε μέλει (σχεδόν τίποτα). Έρχονται όμως ώρες που σου γυρνάει άγρια το μάτι και λες «άνθρωπος είμαι, κύριε πρόεδρε, πόση υπομονή να κάνω;». Σε κάθε όμως περίπτωση, η γαλήνη της ψυχής, λένε, είναι μια τέχνη και μια απόφαση.

Αιγόκερως

Τα πράγματα σε πηγαίνουν κάπου καλά. Βέβαια, τα πηγαίνεις κι εσύ και τίποτα δεν το αφήνεις στην τύχη του. Σε γενικές γραμμές, το πας καλά. Το τραβάς το κάρο, έχεις και ρυθμό, και έχεις αποφασίσει να σηκώσεις τα μανίκια και να βουτήξεις τα χέρια σου βαθιά στο βόθρο προκειμένου να κάνεις επιτέλους τη βρόμικη και άχαρη δουλειά, αλλά να τελειώνεις οριστικά με τις εκκρεμότητες του χθες. Είναι ίσως η πρώτη φορά που όχι μόνο αναλαμβάνεις τα σπασμένα, αλλά δέχεσαι και να πληρώσεις την αποζημίωση. Εύγε!

Υδροχόος

Συναισθηματικά πηγαίνεις όπως η άμπωτη και η παλίρροια, μια μέσα, μια έξω. Τόσο που έχεις καταντήσει κι εσύ σαν τα τρελά νερά της Εύβοιας: πας κι έρχεσαι και δεν ξέρεις γιατί σου συμβαίνει αυτό. Μα φυσικά γιατί δεν λες να κατασταλάξεις σε μια θέση, σε μια στρατηγική, σε μια απόφαση. Τις μονές μέρες θέλεις κάτι, τις ζυγές κάτι άλλο. Ουφ, τι κούραση είναι κι αυτή; Και είναι να αναρωτιέται κανείς, εντάξει, τα άλλα ζώδια τα έχουν φτύσει μαζί σου, εσύ πώς στα κομμάτια αντέχεις;

Ιχθύες

Ουφ, πάλι το παίζεις θυματάκι, αλλά είσαι ο θύτης και το ξέρεις. Μα δεν έχεις βαρεθεί να κλαίγεσαι και να μην κάνεις τίποτα να βοηθήσεις τον εαυτό σου; Είναι τόσο κρίμα, γιατί εσύ έχεις τα κλειδιά της φυλακής σου, εσύ έχεις τη λύση, εσύ κρατάς και το καρπούζι και το μαχαίρι. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι σταθερά βήματα εμπρός και να παραδεχτείς επιτέλους τι δεν σου αρέσει τελικά και να πας να το αλλάξεις. Ο δρόμος είναι ανοιχτός, σταμάτα να σου βάζεις εμπόδια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ζώδια προβλέψεις Τζούλη Αγοράκη άστρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ