Κατά 94% η Ελλάδα χρεοκοπεί σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg - iefimerida.gr

Κατά 94% η Ελλάδα χρεοκοπεί σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg

Bloomberg
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρακτορείο Bloomberg πραγματοποίησε παγκόσμια δημοσκόπηση του με ερωτήσεις στους 1.253 επενδυτές, αναλυτές και traders που είναι συνδρομητές του και το 94% θεωρεί πως η Ελλάδα θα τεθεί εκτός κοινού νομίσματος.

Τα ευρήματα όπως τα μεταφέρει το capital.gr δεν είναι ενθαρρυντικά καθώς το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει πως μία τουλάχιστον χώρα θα βγει από το ευρώ μέσα στο 2012, όταν το αντίστοιχο νούμερο τον Ιανουάριο ήταν μόλις 11%.

Το 84% εκτιμά πως χειροτερεύει η οικονομία στην ευρωζώνη ενώ σχεδόν οι μισοί (47%) θεωρούν δεδομένη τη χρεοκοπία της Ισπανίας.

Τα ποσοστά για την Πορτογαλία είναι σαφώς υψηλότερα, στο 63% ενώ Ιταλία και Ιρλανδία συγκεντρώνουν 25% στο ίδιο ερώτημα. Όπως ήταν αναμενόμενο μόλις το 1% των ερητηθέντων βλέπει χρεοκοπία της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ