Τιμή ρεκόρ για το sleeping girl του Ρόι Λίχτενσταιν - iefimerida.gr

Τιμή ρεκόρ για το sleeping girl του Ρόι Λίχτενσταιν

Τιμή ρεκόρ για ποπ-αρτ έργο του Ροι Λιχτενσταιν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «Sleeping Girl του διάσημου ποπ-αρτ καλλιτέχνη Ρόι Λίχτενσταιν, πουλήθηκε την Τετάρτη σε δημοπρασία του οίκου Σοθμπι'ς, σε τιμή που σπάει όλα τα ρεκόρ στα χρονικά των δημοπρασιών έργων τέχνης, αφού άγγιξε τα 267 εκατομμύρια δολάρια.

Το έργο δημιουργήθηκε το 1964 και εισήγαγε το «κόμικ» στυλ στη σύγχρονη τέχνη, επηρρεάζοντας μεταγενέστερους του καλλιτέχνες.Στη δημοπρασία, αρχικά εκτιμήθηκε στα 40.000 δολάρια.


Το 1964, είχε περιέλθει στην ιδιοκτησία του Φιλ και της Μπέατρις Γκερς, που το αγόρασαν απο την γκαλερί Φέρους του Λος Άντζελες. Το ζευγάρι ήταν ιδρυτικά μέλη του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Λος Άντζελες.

Ο Φιλ Γκερς, πρώην ατζέντης του Χόλιγουντ πέθανε ο 2004, ενω η σύζυγός του Μπέατρις πέθανε πέρσι και το έργο «Sleeping Girl» τέθηκε σε δημοπρασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ