Η σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ ξεκαθαρίζει: Εγώ δεν θα γίνω γλάστρα! - iefimerida.gr

Η σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ ξεκαθαρίζει: Εγώ δεν θα γίνω γλάστρα!

Η σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ ξεκαθαρίζει: Εγώ δεν θα γίνω γλάστρα!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυναμική και εριστική ως προς την προκάτοχό της, Κάρλα Μπρούνι, εμφανίστηκε η Βαλερί Τριερβελέρ στην πρώτη της συνέντευξη μετά τον θρίαμβο του σοσιαλιστή ηγέτη στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

«Επιθυμώ διακαώς να αντιπροσωπεύσω την εικόνα της Γαλλίας, να προσφέρω τα απαραίτητα χαμόγελα, να είμαι καλοντυμένη, να δίνω μία ωραία εικόνα, αλλά δεν θα πρέπει αυτό να σταματήσει εκεί. Δεν πρόκειται εγώ να γίνω γλάστρα», διευκρίνισε στη βρετανική εφημερίδα The Times η Βαλερί Τριερβελέρ η οποία είναι η πρώτη γυναίκα στη σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας που θα παίξει τον ρόλο της πρώτης κυρίας της χώρας χωρίς να είναι παντρεμένη με τον πρόεδρο.

Η 47χρονη δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ, η οποία ήδη έχει εκφράσει την πρόθεσή της να συνεχίσει να εργάζεται παρά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία, υπογράμμισε ότι θα κάνει ό τι μπορεί για να «αντιπροσωπεύσει την εικόνα της Γαλλίας», αλλά σε καμία περίπτωση δεν σκέπτεται να μετατραπεί σε «διακοσμητικό στοιχείο» ως Πρώτη Κυρία.

Σύμφωνα μάλιστα με τη βρετανική εφημερίδα, η Βαλερί Τριερβελέρ εμπνέεται περισσότερο από τα πρότυπα της Ντανιέλ Μιτεράν και της Χίλαρι Κλίντον, παρά από την εικόνα της Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί ή της Μπερναρντέτ Σιράκ ενώ όταν ο δημοσιογράφος επιχείρησε να την συγκρίνει με τη Μισέλ Ομπάμα... έγινε έξαλλη: «Όταν μου λέτε 'είσαστε το αντίστοιχο της Μισέλ Ομπάμα' δεν πιστεύω ούτε στα μάτια, ούτε και στ' αυτιά μου»!

Η σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ ξεκαθαρίζει: Εγώ δεν θα γίνω γλάστρα! | iefimerida.gr 0

Η νέα πρώτη κυρία της Γαλλίας -την οποία τα ΜΜΕ την αποκαλούν «ροντβάιλερ» έπειτα από σοβαρό επεισόδιο με δημοσιογράφο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde- είπε επίσης ότι (σε αντίθεση με την Κάρλα Μπρούνι) δεν φοράει ποτέ «ρούχα, ή συνολάκια σχεδιαστών» ενώ καυστική ήταν και με τους «αυλικούς» που άρχισαν να μαζεύονται γύρω από τον Ολάντ: «Τους βλέπω πολύ περισσότερο απ' ό,τι στην περίοδο όπου δεν υπήρχαν παρά πέντε άνθρωποι στον περίγυρό του».

Παρόλα αυτά η Τριερβελέρ σκέφτεται να μετακομίσει στο πολυτελές Μέγαρο των Ηλυσίων, όχι επειδή της αρέσει η χλιδή αλλά γιατί σκέφτεται τους γείτονες στη συνοικία όπου ζει με τον Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι: «Ο δρόμος κλείνει όποτε πρέπει να αναχωρήσει ο Φρανσουά Ολάντ και ο κόσμος που μπαινοβγαίνει πρέπει να ελέγχεται συνεχώς».

Όταν η συνέντευξη έφτασε στον χαρακτήρα του Ολάντ, με τον οποίο έχει σχέση από το 2005, η Τριερβελέρ χαμογέλασε και είπε: «Εδώ και καιρό πιστεύω στο μέλλον του. Και είναι χάρη στην προσωπική μου γνώση του ανθρώπου που ανακάλυψα ότι αυτό που ενδέχεται να φανεί ως αδυναμία είναι στην ουσία μεγάλη δύναμη. «Αφοπλίζει τον αντίπαλό του. . . τείνει το χέρι σε κάποιον που κρατά στο δικό του μαχαίρι. Έχει κατορθώσει να μεταβάλλει πολλούς τέτοιους ανθρώπους. Έχει μία απίστευτη δύναμη. Είναι επίσης ένας άνθρωπος ευχάριστος και εύκολος στη συμβίωση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ