Λιβύη: Πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια δέχθηκε επίθεση με πυραύλους [video] - iefimerida.gr

Λιβύη: Πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια δέχθηκε επίθεση με πυραύλους [video]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δυνάμεις του Καντάφι επιτέθηκαν με πυραύλους στο υπό πολιορκία λιμάνι της Μισράτα ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν επιχείρηση με πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και σκόπευε να μεταφέρει τραυματισμένους πολίτες και μετανάστες στην Βεγκάζη. Πέντε νεκροί ο τραγικός απολογισμός.

Το Red Star 1,πλοιο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ), περίμενε για τέσσερις μέρες έξω απ΄ το λιμάνι της Μισράτα λόγω των συνεχών βομβαρδισμών και των θαλάσσιων ναρκών που είχαν τοποθετήσει οι δυνάμεις του Καντάφι. Όταν τελικά πήρε το πράσινο φως για να εισέλθει στο λιμάνι και ξεκίνησε να ξεφορτώνει την ανθρωπιστική βοήθεια, το λιμάνι δέχθηκε ξανά επίθεση απο πλήθος πυράυλων.

Ο βομβαρδισμός προκάλεσε πανικό στο πλήθος που περίμενε. Μετανάστες, τραυματισμένοι αλλά και οικογένειες που έμαθαν για την αποστολή και απεγνωσμένα ήθελαν να εγκαταλείψουν τη Μισράτα, προσπαθούσαν να μπουν με κάθε τρόπο στο πλοίο, ενώ ο καπετάνιος και κάποιοι απ΄ το πλήρωμα φοβούμενοι και νέα επίθεση πρότειναν να φύγει το πλοίο χωρίς να πάρει κανένα. Οι δυνάμεις των ανταρτών που βρίσκονταν στο χώρο με πυροβολισμούς στον αέρα προσπαθούσαν να ελέγξουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ένας απ'τους πυραύλους χτύπησε μια Νιγηριανή η Γκανέζικη οικογένεια σκοτώνοντας τρια παιδιά και τους γονείς τους.

1.138 άνθρωποι, επιβιβάστηκαν τελικά στο πλοίο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΙΟΜ. Ανάμεσά τους 827 μετανάστες, κυρίως από την Υποσαχάρια Αφρικη, αλλά και 311 λίβυοι οι οποίοι σκαρφάλωσαν στο πλοίο. Επίσης τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν 33 λίβυοι και 3 πολίτες του Νίγηρα. Το πλοίο αναχώρησε το απόγευμα της ίδιας μέρας για την Βεγκάζη όπως αναφέρει ο ΙΟΜ έφτασε με ασφάλεια το πρωί στη κατειλλημένη απο εξεγερμένους Βεγγάζη.

Το λιμάνι της Μισράτα είναι κρίσιμο για την επιβίωση των ανθρώπων, όπου τα τρόφιμα και τα φάρμακα είναι λιγοστά και δρουν ελεύθεροι σκοπευτές. Συνολικά 13.000 έχουν διασωθεί από 13 πλοία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ