Ζιπέ: «Δύσκολη και τεταμένη η κατάσταση στην Ελλάδα μετά τις εκλογές» - iefimerida.gr

Ζιπέ: «Δύσκολη και τεταμένη η κατάσταση στην Ελλάδα μετά τις εκλογές»

υπουργός Εξωτερικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξαιρετικά ανησυχητική χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες ανέδειξαν πολιτικές δυνάμεις από τα άκρα του πολιτικού φάσματος.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, εξαιρετικά τεταμένη. Το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε μία ισχυρή υποχώρηση των δύο κομμάτων της κυβέρνησης, την ενίσχυση των άκρων, κατά συνέπεια είναι εξαιρετικά ανησυχητικό», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο Αλέν Ζιπέ, ο οποίος θα συμμετάσχει σήμερα στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον απερχόμενο πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

«Θα χρειασθεί να παρακολουθήσουμε μέρα με τη μέρα τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Υπενθυμίζω ότι η Ισπανία δεν έχει βγει από την επικίνδυνη θέση και ότι η Ιταλία επίσης έχει προβλήματα, κατά συνέπεια η ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση» πρόσθεσε.

«Η αμφισβήτηση των συμφωνιών που προέκυψαν από δύσκολες διαπραγματεύσεις και υπεγράφησαν στο τέλος του Ιανουαρίου, απειλεί να προκαλέσει αναταράξεις που δύσκολα ελέγχονται. Άλλωστε αυτό το μήνυμα έστειλε χθες η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ: δεν θα επαναδιαπραγματευθεί αυτή τη συνθήκη» συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, αναφερόμενος στο σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ