Τυφλά ποντίκια ξαναβρίσκουν το φώς τους χάρη σε Έλληνα ερευνητή - iefimerida.gr

Τυφλά ποντίκια ξαναβρίσκουν το φώς τους χάρη σε Έλληνα ερευνητή

Θεσσαλονίκη: Τυφλά ποντίκια ξαναβρίσκουν το φώς τους χάρη σε Έλληνα ερευνητή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θεραπεία για τα προβλήματα της όρασης αναζητά με επιτυχία το Τεχνολογικο Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, στο οποίο οι ερευνητές με πρωτεργάτη τον Ελληνικής καταγωγής Μιχάλη Μπλέτσα, χρησιμοποιούν τεχνολογικές μεθόδους σε εργαστηριακά πειραματόζωα προκειμένου να εξαλείψουν την απώλεια όρασης.

«Αυτή τη στιγμή στο εργαστήριό μας νευρομηχανικοί μπορούν να θεραπεύσουν τυφλά ποντίκια, επεμβαίνοντας στα νευρικά τους κύτταρα» δήλωσε ο διεθνούς φήμης Έλληνας ερευνητής Μιχάλης Μπλέτσας, ο οποίος μίλησε χθες το βράδυ, στο Noesis, στη Θεσσαλονίκη, για την «Καινοτομία στην εποχή του Διαδικτύου και το ελληνικό πρόσωπο της κρίσης».

Για το Χανιώτη ερευνητή, που από το 1996 κατέχει τη θέση του διευθυντή Πληφορορικής στο "Media Lab" του φημισμένου Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) η δουλειά του είναι πολύ σημαντική.
«Εκεί, προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα που δεν γίνονται σε άλλα μέρη, είτε γιατί θεωρούνται τρελά, είτε εκκεντρικά ή δύσκολα» αναφέρει ο ίδιος.

Πολλά από τα multimedia που βλέπουμε σήμερα, έχουν τις ρίζες τους σε δουλειά που έχει γίνει στο Media Lab. Για παράδειγμα, την πρώτη επίδειξη βίντεο να παίζει μέσα από υπολογιστή την είδε ο Στιβ Τζομπς τη δεκαετία του '80, περιφερόμενος στο εργαστήριο, του οποίου ήταν από τους πρώτους υποστηριχτές. Έξι μήνες μετά έβγαλε το QuickTime. Εκεί 'γεννήθηκαν' ακόμη το ηλεκτρονικό βιβλίο της Amazon, το περιβάλλον προσομοίωσης SCRATCH κ.ά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ