Αλλάζει τις ποινές αποκλεισμού η UEFA-Ωφελούνται οι ελληνικές ομάδες - iefimerida.gr

Αλλάζει τις ποινές αποκλεισμού η UEFA-Ωφελούνται οι ελληνικές ομάδες

UEFA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η UEFA, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, αποφάσισε να τροποποιήσει τις ποινές για την παραβίαση του financial fair play.

Σύμφωνα με την «SportDay», δεν θα υπάρχει μόνο η ποινή αποκλεισμού σε περίπτωση οικονομικών παραβάσεων από τις ομάδες και οι τιμωρίες θα είναι πιο ελαστικές, όπως η απαγόρευση διεθνών μεταγραφών και η παρακράτηση εσόδων από τα μπόνους συμμετοχών στο Τσάμπιονς Λιγκ ή το Europa League. Αυτό σημαίνει πως αν σε μία ομάδα έχει επιβληθεί ποινή για οφειλές σε ποδοσφαιριστές, η UEFA θα παρακρατεί από την ομάδα το οφειλόμενο ποσό από τα μπόνους και θα το δίνει στους ποδοσφαιριστές.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου αναμένεται να σταλεί σύντομα στις ομοσπονδίες των χωρών, όμως δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί εάν ο νέος κώδικας θα ισχύσει από το καλοκαίρι ή από την επόμενη χρονιά. Όσον αφορά τις ελληνικές ομάδες, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν τιμωρηθεί πρωτόδικα με ποινή αποκλεισμού με αναστολή και μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο αν σε δεύτερο βαθμό η υπόθεσή τους θα εκδικαστεί με τους νέους κανονισμούς, μια και η ποινή που τους είχε αρχικά επιβληθεί είχε γίνει με τους παλιούς.

Αν πάντως ο νέος πειθαρχικός κώδικας ισχύσει από το καλοκαίρι, τότε οι ελληνικές ομάδες θα συμμετέχουν κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ