Πέθανε ο τελευταίος βετεράνος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου - iefimerida.gr

Πέθανε ο τελευταίος βετεράνος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βρετανός Κλοντ Τσόουλς, ο τελευταίος βετεράνος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, πέθανε χθες στην Αυστραλία σε ηλικία 110 ετών.

Ο Τσόουλς πέθανε σε οίκο ευγηρίας κατά τη διάρκεια του ύπνου του, στο Περθ της δυτικής Αυστραλίας χθες το βράδυ, μετέδωσε η αυστραλιανή ραδιοφωνία και τηλεόραση.Ήταν ο τελευταίος γνωστός επιζήσας του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Γεννημένος στη Βρετανία το 1901, ο Τσουλς είχε δώσει ψευδή στοιχεία για την ηλικία του προκειμένου να καταταγεί το 1916 στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό σε ηλικία μόλις 14 ετών.

Τον Μάρτιο όταν ο Τσουλς είχε συμπληρώσει το 110ο έτος της ηλικίας του, ο 76χρονος γιος του Αντριαν, χαρακτήρισε τον πατέρα του ως μία προσωπικότητα που μισεί τον πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου πολέμησε ως αξιωματικός στο Αυστραλιανό Πολεμικό Ναυτικό, αφότου μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1926.

"Είναι τυφλός και κουφός, αλλά είμαστε πολύ κοντά του, του μιλάμε πολύ δυνατά και μάς καταλαβαίνει. Ακόμη μας αναγνωρίζει. Δεν νομίζω ότι έχει χάσει τα λογικά του, τουλάχιστον όχι περισσότερο απ' ότι εγώ ή εσείς", είχε πει τότε (τον Μάρτιο) ο γιος του.

Ο Τσουλς ήταν ο τελευταίος βετεράνος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μετά το θάνατο σε ηλικία 110 ετών του Φρανκ Μπακλς του τελευταίου Αμερικανού βετεράνου στον ίδιο πόλεμο (1914-1918), ο οποίος επίσης είχε δηλώσει ψευδή ημερομηνία γέννησης για να καταταγεί το 1917.

Πλέον η Florence Green η οποία ήταν σερβιτόρα στην γυναικεία μονάδα Βασιλικής αεροπορίας της Βρετανίας, θεωρείται η τελευταία επιζώσα που παρείχε υπηρεσίες στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ