Χαρδούβελης: Η Ελλάδα μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο - iefimerida.gr

Χαρδούβελης: Η Ελλάδα μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο

Χαρδούβελης: Η Ελλάδα μπορεί να διαπραγματευτεί το Μνημόνιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου εξέφρασε ο οικονομικός σύμβουλος του Λουκά Παπαδήμου, Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο κ. Χαρδούβελης μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως «υπάρχει πράγματι περιθώριο», ενώ υπογράμμισε πως το ΔΝΤ πάντα πίστευε πως το πρόγραμμα ήταν πολύ σκληρό, πολύ γρήγορο και πως η χώρα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο.

Στην συνέχεια δήλωσε πως η ευκολότερη λύση συμβιβασμού θα ήταν η επέκταση του προγράμματος μέχρι το 2015, ενώ συμπλήρωσε πως «η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος μπορεί να μην είναι δυνατή το 2013».

Επίσης σημείωσε πως για επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη, θα «πρέπει να συμμαζευτούμε δημοσιονομικά, και να σταματήσουμε να έχουμε πρωτογενή ελλείμματα». Δεύτερον να προχωρήσει άμεσα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών ο κ. Χαρδούβελης είπε πως οι Έλληνες επιθυμούν να μείνουν εντός της ζώνης του Ευρώ, ωστόσο ήταν δυσαρεστημένοι με τα μέτρα λιτότητας και με τον τρόπο που τα κόμματα εξουσίας της Μεταπολίτευσης χειρίστηκαν την οικονομική κρίση.

Στο ερώτημα αν ο Λουκάς Παπαδήμος θα ήταν έτοιμος να ηγηθεί και πάλι μιας τεχνοκρατικής κυβέρνησης, στην περίπτωση όπου δεν υπάρξει κυβερνητικός σχηματισμός, ο κ. Χαρδούβελης απάντησε: «το έχει ήδη κάνει μία φορά, είμαι σίγουρος πως εάν του ζητηθεί, δεν θα διστάσει να βοηθήσει τη χώρα», λέγοντας όμως ότι «τελικά θα προκύψει κυβερνητικός συνασπισμός».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ