Nέες σοκαριστικές φωτογραφίες από τη δολοφονία Μπιν Λάντεν - iefimerida.gr
ΚΟΣΜΟΣ 

Nέες σοκαριστικές φωτογραφίες από τη δολοφονία Μπιν Λάντεν

[Προσοχή, οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι άκρως σοκαριστικές]. Το πρακτορείο Reuters δημοσιεύει σήμερα νέες σκληρές φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται τρία πτώματα από το εσωτερικό της έπαυλης και οι οποίες τραβήχτηκαν λίγο μετά τη δολοφονία του Οσάμα μπιν Λάντεν. Απ' την άλλη, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι οι φωτογραφίες με τον νεκρό Μπιν Λάντεν δεν θα δημοσιοποιηθούν διότι ενδέχεται να πλήξουν την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από έναν Πακιστανό αστυνομικό ο οποίος μπήκε στο χώρο λίγο μετά την αμερικανική επιχείρηση και στη συνέχεια τις πούλησε στο πρακτορείο Reuters. Στις φωτογραφίες απεικονίζονται 3 Πακιστανοί άνδρες και κανένα όπλο.

Σε ό,τι αφορά τις πολυαναμενόμενες φωτογραφίες με τον Οσάμα μπιν Λάντεν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε τη δημοσιοποίησή τους διότι οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας του και ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για λόγους προπαγανδιστικούς.

"Συζητήσαμε το θέμα αυτό ιδιαιτέρως και σας λέμε ότι είμαστε απολύτως σίγουροι ότι είναι αυτός" τόνισε ο κ. Κάρνι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS και στην εκπομπή "60 λεπτά" που θα μεταδοθεί την Κυριακή.

"Είναι πολύ σημαντικό να αποφύγουμε να υπάρξουν φωτογραφικές αποδείξεις που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για προσφυγή στη βία ή στην προπαγάνδα. Κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις μας", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός. Βεβαίως και θα υπάρχουν αμφιβολίες γι' αυτό μεταξύ των μελών της Αλ Κάιντα. Και δεν θεωρούμε ότι μια φωτογραφία θα κάνει τη διαφορά" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, επικαλούμενος σχετική δήλωση του κ. Ομπάμα στην τηλεοπτική εκπομπή.

"Δεν είναι προς το συμφέρον της εσωτερικής μας ασφάλειας να επιτρέψουμε τη δημοσιοποίηση αυτών των εικόνων γιατί παλαιότερα διάφορες εικόνες οδήγησαν σε μια κινητοποίηση κατά των ΗΠΑ", κατέληξε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Nέες σοκαριστικές φωτογραφίες από τη δολοφονία Μπιν Λάντεν | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ