Σαρκοζί: Και τώρα... αφήστε με ήσυχο! - iefimerida.gr

Σαρκοζί: Και τώρα... αφήστε με ήσυχο!

Σαρκοζί: Και τώρα... αφήστε με ήσυχο!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ηττημένος των προεδρικών εκλογών αποσύρεται από την πολιτική σκηνή της Γαλλίας και ζητάει από τους δημοσιογράφους να τον αφήσουν να ζήσει ήρεμα με τη Κάρλα Μπρούνι και το παιδάκι τους.

«Αγαπώ τη ζωή πάρα πολύ για να συνεχίσω να τη ζω πικραμένος» είπε ο Νικολά Σαρκοζί λίγα λεπτά αφότου επιβεβαίωσε τις φήμες για αποχώρησή του από την πολιτική. Ο 57χρονος απερχόμενος πρόεδρος των Γάλλων επανέλαβε ότι δεν νιώθει σε καμία περίπτωση ταπεινωμένος από τον θρίαμβο του Φρανσουά Ολάντ, παρότι τελικά υπήρξε ο λιγότερο αγαπητός πρόεδρος στην ιστορία της χώρας.

«Ελπίζω να ζήσω μια κανονική ζωή. Έχασα τις εκλογές αλλά οι δημοσιογράφοι εξακολουθούν να με εμποδίζουν να πάρω μια ανάσα. Δεν μπορώ να πάω για φαγητό με την οικογένειά μου. Ελπίζω ότι τώρα θα με αφήσουν να απολαύσω μια μικρή δόση ηρεμίας», δήλωσε ο Σαρκοζί ο οποίος έγινε ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία της σύγχρονης Γαλλίας που δεν κατάφερε να ανανεώσει μία έστω φορά την θητεία του.

Νωρίτερα κάλεσε στο γραφείο του όλους τους συνεργάτες του και επιβεβαίωσε ο ίδιος τις φήμες που τον ήθελαν να παραιτείται από τον πολιτικό στίβο.

«Γύρισε η σελίδα για μένα. Δεν πρόκειται να βάλω υποψηφιότητα στις αρχαιρεσίες του κόμματος και δεν θα κατέβω στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές», ξεκαθάρισε ο ηγέτης των κεντροδεξιάς Νικολά Σαρκοζί και πρόσθεσε: «Φυσικά, θα ήταν πολύ καλύτερο αν είχαμε κερδίσει αλλά κοιτάξτε πόσοι ηγέτες έχασαν τη θέση τους από το 2008 που ξέσπασε η κρίση. Η ήττα μας δεν ήταν ταπεινωτική, όπως έλεγαν όλα οι δημοσκοπήσεις και τα ΜΜΕ πριν τη βραδιά των εκλογών».

Ο Νικολά Σαρκοζί επισήμως θα είναι πρόεδρος ως τις 15 Μαΐου αλλά όπως είπε κι ο ίδιος: «Αν μπορούσα θα έφευγα αύριο κιόλας. Υπάρχει, όμως, πρωτόκολλο το οποίο το θα το σεβαστώ και θα παραστώ κανονικά στην τελετή παράδοσης στον Φρανσουά Ολάντ, όπως άλλωστε παρέστη και ο Ζακ Σιράκ στο δικό μου χρίσμα για την προεδρία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ