Γ.Παπανδρέου: "Θα προχωρήσω με όσους θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα" - iefimerida.gr

Γ.Παπανδρέου: "Θα προχωρήσω με όσους θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

"H νέα δυναμική θα έρθει για ολόκληρη την χώρα", διαβεβαίωσε τους πολίτες ο Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τη δυναμική που δείχνει να έχει ο Τουρισμός, μιλώντας χθες από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ."Η πορεία δεν είναι ούτε εύκολη ούτε σύντομη", επανέλαβε, στρεφόμενος εμμέσως -και πάντως χωρίς να την κατονομάσει- κατά της ΝΔ και σημειώνοντας ότι "η πατρίδα μας δεν θα βγει από την κρίση ούτε με μαγικές συνταγές, ούτε με αποσπασματικές και ευκαιριακές κινήσεις". Αντίθετα, παρουσίασε ως μονόδρομο την υλοποίηση μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων σε κράτος, οικονομία, θεσμούς, πολιτικό σύστημα και τελικά στη νοοτροπία όλων.

Στέλνοντας ένα μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες και εντός της κυβέρνησής του, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα προχωρήσει με όσους θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα και είτε μέσα από τη δουλειά τους, το δημόσιο ρόλο ή την κοινωνική τους προσφορά κάνουν την αλλαγή πράξη, ενάντια σε 'μικρές ή μεγαλύτερες ολιγαρχίες' όπως είπε, που φοβούνται και αντιστέκονται σε κάθε αλλαγή. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι "θα τα καταφέρουμε όχι μόνο να ξεπεράσουμε τη δημοσιονομική κρίση, αλλά και να αλλάξουμε την ταυτότητα της ατομικής και συλλογικής μας ζωής".

Αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα του χρέους, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση το διαχειρίζεται υπεύθυνα, τονίζοντας πάντως πως "δεν θέλει και δεν μπορεί να εμπλακεί σε μία δημόσια συζήτηση και απίστευτη σεναριολογία που αγγίζει πολλές φορές τα όρια της εγκληματικότητας και εντός, αλλά και εκτός Ελλάδας", απαντώντας έτσι σε σχετικά δημοσιεύματα του εγχώριου και διεθνούς Τύπου, αλλά και στρέφοντας στη συνέχεια το ενδιαφέρον του στο αύριο, επιχειρώντας μία φυγή προς τα εμπρός. Αναφερόμενος με λυρική διάθεση στην εποχή πιου "από το κέντρο της Ελληνικής κοινωνίας έφυγε ο άνθρωπος και μπήκε η κατανάλωση", με αποτέλεσμα η ανθρώπινη ύπαρξη να επιβεβαιώνεται από το 'έχειν' και όχι το 'είναι', με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων την αύξηση του χρέους, υποστήριξε πως "μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε πλούτο", βρίσκοντας τον φυσικό πλούτο, την κληρονομιά, τη νεότερη δημιουργία και το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας.

Παρατηρώντας πως αυτό επετεύχθη στον τομέα του Τουρισμού, αναφέρθηκε με υπερηφάνια στην μείωση του ΦΠΑ στο 6,5% για τα ξενοδοχεία, γεγονός που έδωσε ώθηση στον Τουρισμό, ενώ προανήγγειλε για το προσεχές διάστημα τη δυνατότητα ανάπτυξης τουριστικών κατοικιών, τη μείωση της τιμής στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατά 10%, τη δραστική μείωση των δικαιολογητικών για νέες επενδύσεις στον Τουρισμό και την ίδρυση Ειδικής Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επνδύσεων που μπορούν να ενταχθούν στο fast track, εντός της οποίας θα λειτουργεί και πολεοδομικό γραφείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ